Forfatter: Christina Bonde Originaltitel: Rejsen til Falkien    Antal sider: 377

Forlag:  Tellerup      Serie: Izola #1   Antal stjerner:  /var/folders/lw/xd54291916l7q28yzq_s9ptr0000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/star.gif?zoom=2&resize=12%2C11/var/folders/lw/xd54291916l7q28yzq_s9ptr0000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/star.gif?zoom=2&resize=12%2C11/var/folders/lw/xd54291916l7q28yzq_s9ptr0000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/star.gif?zoom=2&resize=12%2C11/var/folders/lw/xd54291916l7q28yzq_s9ptr0000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/star.gif?zoom=2&resize=12%2C11/var/folders/lw/xd54291916l7q28yzq_s9ptr0000gn/T/com.microsoft.Word/WebArchiveCopyPasteTempFiles/star.gif?zoom=2&resize=12%2C11

Sprog: Dansk

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup


Izola er 19 år og vokset op med sin mors fortælling af et ganske specielt eventyr. Da moren pludselig dør, får Izola overdraget en mystisk kasse. Men kassen er langt fra det eneste som moren har holdt skjult. Inden længe befinder Izola sig i en ekstrem og farlig verden hvor hun må kæmpe for at overleve og samtidig opklare morens rolle der viser sig at være skæbnesvanger for Izolas fremtid.
Er eventyret sandt?
Og hvad er betydningen af den magtfulde evne som ligger i Izolas sind?
Rejsen til Falkien er første bind i fantasyserien IZOLA – en trilogi om styrke, overlevelse og kærlighed.

Izola – Rejsen til Falkien var en bog, jeg havde ventet med længsel på, siden Christina Bonde fortalte om den første gang. Jeg blev bare mere og mere spændt, efterhånden som bagsidetekst og cover blev afsløret.

Coveret er bare så flot og giver læseren nogle rigtig fine detaljer fra bogen uden at afsløre for meget, hvilket jeg rigtig godt kan lide.
En anden detalje, som jeg virkelig godt kan lide, er kortet. Jeg elsker, at det er i farver, da jeg synes, det skaber en ekstra god effekt, når det nu handler om et så smukt og specielt land som Falkien. Kortet er ikke vildt detaljeret, men det er heller ikke nødvendigt. Det skaber et rigtig fint overblik over Izolas rejse, og hvor de forskellige ting er placeret i forhold til hinanden. Nogle af stederne, blev jeg faktisk overrasket over, lå så tæt på hinanden. At jeg fik lov til at se placeringerne af stederne, Izola kommer til, var med til at øge spændingen. Det var også med til at skabe et andet indtryk af Izolas oplevelser.
Jeg synes kortet var en god hjælp til at skabe det helt rigtige billede over Falkien og var med til at give det helt rigtige indtryk af Izolas rejse.

Jeg har elsket Christina Bondes skrivestil i hendes tidligere værker. I Rejsen til Falkien er det ingen undtagelse. Bonde imponerer mig igen med sit formidable sprog, der er med til at gøre bogen til sådan en fornøjelse at læse.
Sproget er letlæseligt, men det gør ikke bogen til en mindre fornøjelse at læse. Tværtimod elsker jeg, at sproget og verdenen ikke er blevet så kompliceret beskrevet, at man ikke kan følge med. Jeg er helt vild med den måde, hun skriver på, og den måde, jeg bliver fuldstændig draget af den verden, hun har skabt. Selvom det er en helt ny verden, der bliver fortalt om med nye væsner, nye skikke osv., havde jeg ingen problemer med at følge med. Jeg forstod det hele, fra første gang de blev beskrevet, og det gjorde bare læsningen så meget bedre.

Bondes omgivelsesbeskrivelser er perfekt udførte og gav mig lige så mange gode kuldegysninger, som selve historien gjorde.
Humoren er genial, og jeg sad flere gange med latteren boblende over mine læber.
Her er en forfatter, der skriver på en måde, så man på ingen måde kan undgå at lade sig rive med. Jeg sad med konstant hjertebanken og sug i maven. Alle følelser kom frem på bedste måde, mens jeg sad og Rejsen til Falkien.

Jeg blev fuldstændig opslugt af Izola og Falkien – jeg kunne simpelthen ikke få nok af den fascinerende verden, og hvilke hemmeligheder, der ellers lå bag det – og hemmeligheder er der masser af!
Jeg var helt vild med ideen bag Izolas evne og alle detaljerne ved den. Jeg skal nok lade være med at afsløre for meget, men jeg synes virkelig at alt omkring den evne og dens udvikling var så spændende!
Izolas evne var dog ikke det eneste, jeg fandt enormt spændende.
Alt omkring Falkien og dets beboere var intet mindre end bjergtagende, og jeg slugte simpelthen alt om den verden råt!
Jeg opfattede hurtigt Falkien som et ufatteligt smukt sted. Et ufatteligt smukt sted, der gemmer på mange ting under overfladen!

Sjældent har jeg oplevet en verden, der på 377 sider kan fange mig så intenst, som Falkien har gjort. Jeg var fuldstændig hooked gennem hver en side. Jeg vil have mere af Izola, Jorian og Falkien. Det er helt sikkert, at jeg skal læse de efterfølgende bøger i serien, og der er pludselig meget lang tid til, at bog 2 udkommer.

Jeg har dog en lille ting, jeg ikke var helt tilfreds med, og det var, at dele af handlingen til tider blev lidt for forudsigelig. Der var flere af tingene, jeg godt havde set komme, og det synes jeg var en smule ærgerligt.
Til gengæld gør Christina op før det med alt andet i bogen, og med andre detaljer, jeg på ingen måde havde set komme. Og så leverer hun et brag af en slutning, der i den grad chokerede mig og tog vejret fra mig! Wow!

Persongalleriet kan beskrives med et enkelt ord: Enestående!
Christina får bare vækket sine karakterer til live på bedste vis. Jeg følte med det samme med Izola og hendes sorg over at have mistet sin mor. Selvom Izola på mange måder egentlig virkede kold og afvisende socialt, holdt jeg med det samme af hende. Der var bare noget ved hende, og jeg kunne se mig selv i hende på så mange forskellige områder. Derudover opfattede jeg hende også som en, der ville gøre alt for dem, hun holder af, og det fik mig til at kunne lide hende endnu mere.

Izola, Taito, Gaia og Jorian er absolut dem, jeg kom til at holde mest af gennem hele historien, og jeg kan slet ikke vente med at høre mere om dem. Taito, Gaia og Jorians passion for at hjælpe andre var enormt rørende, og på mange måder virkede det til, at Taito blev den far, som Izola aldrig havde haft. Deres tætte bånd rørte mig utroligt meget.
Og så må jeg endelig ikke glemme Tjalfe! Jeg tror, at alle, læser kommer til at læse denne bog, vil komme til at knuselske Tjalfe!

Til gengæld synes jeg også, at de kongelige var enormt spændende at læse om. Også undersåtterne, som ikke havde de største scener i bogen, optog mig. Jeg syntes, at alle karakterer var vigtige for bogens handling, og at de var uundværlige. Jeg kommer især til at tænke på Drina – hvis I læser bogen, vil I lære hende at kende. Hun virkede til at være en dejlig pige, og jeg håber, at man ser mere til hende.

Izola – Rejsen til Falkien er intet mindre end fantastisk læsning. Hvis man er til smuk, rørende og velskrevet fantasy, så kan jeg i den grad anbefale denne bog. Christina er uden tvivl en af mine favoritforfattere i denne genre!

Izola – Rejsen til Falkien var den bog, der i smukkeste stil gav mig læselysten tilbage. Et brag af en fantasy!

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *