Forfatter: Haidi W. Klaris    Originaltitel: Åndehvisken    Antal sider: 328

Forlag:  Tellerup      Serie: –     Antal stjerner:  

Sprog: Dansk

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup


16-årige Evyn flytter til den lille by Janmoor i løbet af sommerferien, og fornemmer allerede første dag en mærkelig energi i det nye hus.
Da skoleåret starter på det lokale gymnasium, møder hun Monica og Christopher som fortæller at huset har en dunkel fortid, og at det siges at være hjemsøgt.
Efter flere mystiske hændelser og skræmmende drømme, får Evyn hjælp til at kontakte den åndelige verden … og det varer ikke længe før hun hører et råb om hjælp.

Det første, der fangede mig ved denne bog, var den gudesmukke forside. Jeg er helt vild med, og de detaljer, der er. Da jeg så forsiden, kunne jeg ikke lade være med at læse bagsideteksten, og den afgjorde det for mig. Jeg var bare nødt til at læse den her bog! Det lød som en rigtig god spøgelseshistorie.
Jeg havde ikke læst noget af Haidi før. Jeg besluttede, at det nu var på tide at få læst en bog af hende, da jeg har hørt meget så godt om hendes bøger.

Jeg kunne rigtig godt lide hendes skrivestil. Sproget er dejligt enkelt, og jeg flød bare vidunderligt hen ad linjerne. Den var virkelig nem og behagelig at læse – en sand fornøjelse. Samtidig skriver Haidi på en måde, der virkelig drager læseren, og jeg var fuldstændig opslugt af den, indtil sidste side var vendt. Jeg fik læst ”Åndehvisken” på få timer – jeg kunne simpelthen ikke slippe den. Haidi fangede mig i et spind af spænding og uhygge.
Haidis beskrivelser er flot gennemførte og imponerede mig meget. Beskrivelserne og detaljerne i teksten er virkelig med til at sørge for, at der kommer nogle intense følelser og stemninger frem. Jeg sad og følte det, karaktererne følte, og så ved jeg, at jeg sidder med en rigtig god bog.

Handlingen er langt hen ad vejen fantastisk! Jeg elsker husets historie og hele mystikken omkring det. Mareridtene er genialt beskrevet og var sindssygt fascinerende at læse! Især den måde som Evyn også oplever dem og bliver påvirket af dem, men det vil jeg ikke afsløre for mange detaljer om. Jeg sad med seriøs gåsehud på armene, når mareridtene kom. Faktisk synes jeg, at alle scenerne med det overnaturlige, Evyn og hendes venner oplever, er så flot udført. Det skabte virkelig den helt rigtige stemning. Historien er enormt spændende og den helt rigtige at kaste sig ud i, hvis man er til en god spøgelseshistorie. Jeg elskede at læse om Evyn og hendes venner i deres opklaring af mysteriet omkring huset og deres beslutning om at hjælpe én, der desperat har brug for deres hjælp.  Den er ikke som andre spøgelseshistorier, jeg har læst, og det er et kæmpe plus hos mig.

Haidi har skrevet en eminent spøgelseshistorie, der greb mig fra første side.

Dog synes jeg, at det mod slutningen af bogen går lige lovligt stærkt. Jeg elskede, at Haidi havde givet sig god tid til at gå i detaljer og med beskrivelserne igennem langt størstedelen af bogen. Så jeg blev lidt ærgerlig over, at jeg følte, at den sidste del af opklaringen og hjælpen, blev hastet lidt igennem. Jeg synes også, Evyns forældre tror lidt for hurtigt på hende, hvilket også var en af grundene til, jeg fik fornemmelsen af, at det gik lidt for stærkt til sidst. Som om Haidi var ved at løbe tør for sider, hun måtte skrive. At forældrene så hurtigt tror på hende, når især moderen har været meget skeptisk omkring det overnaturlige, var ikke overbevisende for mig.

I ”Åndehvisken” er der et fuldstændig fantastisk persongalleri! Jeg faldt med det samme for Evyn, Monica og Christopher. De var med til at gøre bogen sjov, uhyggelig og romantisk. Derudover bidrager de i den grad også til, at bogen er så spændende! Haidi har skabt den perfekte hovedperson i Evyn, og det var vidunderligt at følge hende. Haidi har i Åndehvisken skabt nogle skønne og troværdige karakterer, som jeg med det samme knyttede mig til. Evyn, Christopher og Monica var personer, jeg godt kunne tænke mig at være venner med. Jeg elskede virkelig, at Christopher og Evyn var så medfølende og omsorgsfulde personer. Jeg faldt især for de to og deres måde at behandle andre mennesker på.

Åndehvisken er en smuk og rørende spøgelseshistorie, der skiller sig ud fra mængden og i den grad er sin egen.

Hvis man er til spøgelser, god humor, romantik og spænding, så kan jeg uden tøven anbefale Åndehvisken!

Åndehvisken får 4 stjerner ud af 5.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *