Forfatter: Politikens forlag     Originaltitel: Min notesbog      Antal sider: 280
Forlag:Politikens forlag         Serie: –              Sprog: Dansk

Bogen er et anmeldereksemplar fra og Politikens Forlag


Jeg har altid elsket Bullet Journals og har virkelig nydt at se, hvordan folks journals ser ud, hvordan de designer dem, og hvad de hver især vælger, der skal være i dem. Dog har jeg også altid misundt dem lidt, da jeg ikke selv har tålmodigheden eller kreativiteten til at lave en selv.
Heldigvis har Politikens Forlag lavet denne bullet journal, som de kalder “Min notesbog.”
I dette indlæg, vil jeg vise jer lidt af, hvad der egentlig er i “Min Notesbog” og hvad, jeg synes, er særligt ved den.

Men hvad er en Bullet Journal egentlig?

Jo, det er en ny slags kreativ kalender, hvor ens ideer, tanker, planer, mål, rejser osv. kan blive skrevet ned. Den hedder Bullet Journal, fordi man opstiller sine informationer i såkaldte “bullet points” – i punktopstillinger.  Dette har Politikens Forlag også gjort, men de har samtidig også gjort plads til, at man stadig selv kan få sat sit eget præg på den, hvilket jeg er helt vild med.

Der er en rigtig lækker guide til, hvordan man bruger notesbogen og de forskellige ting, de har indsat i den. Fx “humørblomsten” som man kan bruge til at holde øje med sit humør og sin sindstilstand. Jeg synes, det er en virkelig god ide, da jeg selv godt kan have perioder, hvor jeg har det svært – denne blomst vil gøre mig mere opmærksom på mine følelser og mit humør og måske få mig til at tænke tingene mere igennem, når jeg ser tilbage på, hvordan denne blomst er blevet farvet den følgende måned.
Hvis man kunne tænke sig at fokusere på kost og motion i 2018, har “Min Notesbog” også gjort dette lidt nemmere for dig, med oversigter i hver måned. Så har man lige en ekstra hjælp til at komme i gang og blive mindet om at spise sundt og træne lidt mere!

I bogen er der en masse lækre ting for alle. For bloginteresserede er der et afsnit, hvor man blandt andet kan fylde ind, hvilke bloggere, man følger og på hvilke medier.
Et afsnit, jeg rigtig godt kan lide, er det med Personlig udvikling. Jeg læste det igennem, og det har givet mig nogle rigtig gode værktøjer, jeg kan bruge.

En af de ting, jeg virkelig elsker ved den, er de små citater, der er placeret rundt omkring i notesbogen. De er virkelig gode og søde og kan være med til at løfte mit humør på en hård dag.
Samtidig er der også en funktion i den, som jeg uden tvivl vil få rigtig meget gavn af, især til sommer. De har lavet et fint lille skema over, hvor mange glas vand, man har drukket i løbet af dagen, hvor man så skal krydse af for hvert glas. Jeg har selv enormt svært ved at få drukket nok, og her vil notesbogen være en stor hjælp til at minde mig om, hvor lidt jeg egentlig har drukket.
For en person som mig, der har det lidt med at dvæle ved det negative, har “Min Notesbog” en anden fed detalje: I hver måned er der en side, hvor man kan udfylde højdepunkterne for den følgende måned. Derved, kan man blive mindet om det positive, der sker i ens liv, og at der ikke nødvendigvis kun sker dårlige ting. Jeg blev rigtig glad, da jeg så denne side, for jeg vil uden tvivl gøre rigtig meget brug af den, når mit humør ikke lige er på sit højeste.

Hvis man har lidt svært ved at sætte målsætninger for sig selv har notesbogen også et afsnit, hvor man kan få rigtig gode råd og vejledning om dette. Om hvordan du kan gøre, og hvad der er smart omkring dine målsætninger. Derudover er der også en slags rejseguide – den kan hjælpe dig til at huske dine minder på rejsen, hvad man skal huske at opleve og en masse andre ting. Personligt synes jeg, det er en virkelig fed detalje at have med i bogen, da man nemt kan glemme fx rejsemål, når man først er kommet frem.

Jeg er virkelig glad for min “Min Notesbog” og er ikke et sekund i tvivl om, at jeg vil få rigtig meget glæde af den, når jeg tager den i brug i det nye år.  Jeg bruger i forvejen kalender rigtig meget, men det, at den bliver gjort lidt mere spændende og lidt mere personlig, gør bare noget ekstra for mig og gør en kalender lidt mere spændende at have med at gøre. Den er jo ikke kun en kalender mere – den er meget mere end bare en kalender.

“Min Notesbog” kunne være en rigtig god gave ide til at komme under juletræet – eller måske en ekstra julegave til dig selv?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *