Så kom dagen endelig, hvor Bogforum startede! Trods en noget stresset tid, havde jeg virkelig set frem til weekenden, hvor jeg skulle nyde en masse bogrelaterede ting sammen med en masse vidunderlige mennesker.
Jeg var dog lidt skuffet over programmet, som jeg synes var noget tyndt i forhold til sidste år. Dog tænkte jeg, at så kunne jeg jo nå at se lidt mere af Bogforum i år end at fare rundt til signeringer og interviews, så jeg så det til sidst som en positiv ting, at mit program ikke var lige så tæt pakket  som sidste år. Så havde man også en chance som bogblogger for at komme rundt og snakke med forlag og andre bogbloggere.

Min fredag startede med, at jeg var inviteret af People’sPress til lanceringen af Sara Blædels nye roman “Ilkas Arv,” der udkom d. 3 november.  Vi blev inviteret ind på en fin lille diner, hvor vi fik en amerikansk brunch, da hovedpersonen i Blædel’s roman netop befinder sig i USA. Inden vi spiste fortalte Sara om romanen, dens tilblivelse, og om detaljer vedrørende hendes research til bogen. Det var super hyggeligt, og jeg fik snakket med nogle skønne blogbloggere, jeg ikke havde haft chancen for at hilse på før.

Da vi havde spist, havde forlaget arrangeret transport til os, så vi alle sammen blev kørt direkte til Bogforums hovedindgang. SÅ kunne Bogforum for alvor komme i gang!

Selvom jeg nu ikke havde et særlig tæt program, bemærkede jeg ved ankomsten, at jeg allerede var gået glip af to ting på mit program. Blandt andet en signering med Anika Eibe, som jeg virkelig gerne ville have været til. Men jeg håbede lidt, at jeg kunne fange hende i løbet af weekenden og få mine bøger signeret alligevel.
Der var alligevel et par timer til det næste på mit program, så jeg besluttede mig for, at gå lidt rundt og kigge på standene og se, om der var nogle gode messetilbud.

Efter at have kigget lidt rundt, var det tid til at nå hen til det næste på programmet: Signering med Nicole Boyle Rødtness! Jeg havde læst den første af hendes Ilttyv bøger for snart 1 år siden, og jeg var bare nødt til at købe de to sidste og få dem alle tre signeret. Jeg nåede lige at købe Ilttyv 2 og 3, inden signeringen startede. Nicole er bare så sød og nem at snakke med, og hun tager sig så god tid til hver enkelt, der står og får bøger signeret. Det er så skønt! Desuden opdagede jeg, at de havde lavet en super fed bogtrailer, hvor Cilles læsesal bliver nævnt sammen med en masse andre bloggere, jeg synes er fantastiske og ser meget op til! Jeg blev så glad og stolt! Jeg bliver så glad for at se, at forlagene bliver glade og værdsætter mine anmeldelser. Det varmer ekstra meget, at man så får lov til at se det på denne måde! En skøn overraskelse!

Efterfølgende tog jeg over til HarperCollinsNordics stand for at se, om jeg kunne fange forfatteren Mhairi McFarlane på standen. Hun var der ikke lige, da jeg kom derned, men fik at vide, at hun var på vej. Mens jeg ventede, kom jeg så til at købe de to sidste af hendes bøger. Jeg har kun læst én bog af hende, men jeg er fan, og jeg var nødt til at have de sidste, så jeg kunne få dem signeret! Til sidst kom hun, og jeg kunne få mine bøger signeret! Det var så skønt at kunne få dem signeret i ro og mag uden alt for mange mennesker nede på standen. Mhairi var bare skøn! Stort smilende og enormt nem at tale med! Jeg blev en smule mere fan efter at have mødt hende!

Billede venligst lånt af Sabrina’s Blog.

Efterfølgende tog jeg med to andre bloggere ned til et interview med Kenneth Bøgh Andersen og Lars Gabel, der omhandlede deres nye bog “Skæbnemageren.” Jeg har ikke selv læst den, da jeg ikke er så glad for illustrerede værker. Dog lød den faktisk ret spændende, og det var virkelig interessant at høre om arbejdet med bogen, som havde været ret længe undervejs.

Som det sidste på programmet tog jeg ned og hørte et interview med Mhairi McFarlane. Interviewet handlede primært om hendes debutroman “I det øjeblik var jeg din,” men vi fik også fortalt om hendes andre bøger. Desuden fik vi også fortalt en lille smule om hende selv, hvor hun kommer fra og hendes bøgers skriveprocesser.
Desværre havde jeg sat mig et dårligt sted, så hun sad med ryggen til meget af tiden. Og lyden i hendes mikrofon var ikke så god, så man skulle anstrenge sig noget for høre hende. Lidt ærgerligt, men det var et helt ok interview alligevel, og Mhairi var stadig skøn at opleve.

Derefter tog jeg ud med et par bloggere og spise, inden jeg vendte næsen hjemad.  Det var en dejlig dag, og jeg nød virkelig at være afsted til Bogforum og glædede mig allerede til lørdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *