Lørdag d. 16 september startede jeg bilen og kørte sammen med en veninde fra Odense til Esbjerg for at opleve Fantasyfestivalen for første gang. Jeg havde hørt rigtig meget godt om den fra andre bogbloggere, og jeg var så spændt på at komme til Esbjerg og komme til at opleve festivalen selv. Fantasy er en af mine yndlingsgenrer, og jeg var spændt på at se, om og hvordan Fantasyfestivalen ville indfange den rigtige stemning af fantasy.

At finde en parkeringsplads var noget sværere, end jeg havde regnet med, og vi kørte alligevel rundt i et kvarters tid, før vi fandt en ledig plads, hvilket jeg synes var en lidt ærgerlig start. Men allerede, da jeg nærmede mig indgangen var det med parkeringspladsen glemt. Ved indgangen var der fyldt med alle mulige forskellige boder. Jeg så blandt andet en bod med våben, hvor man kunne se våben blive til.
Der var masser af ting at give sig til, og festivalen var ikke kun for de boginteresserede. Der var begivenheder for både børn, unge og voksne. Man kunne prøve liverollespil og drop in rollespil. Man kunne prøve at have en smuk ugle på armen eller have en fugleedderkop kravlende på hænderne. Der var virkelig meget at se og opleve! Der var desuden de mest velduftende madboder udenfor, der solgte lækre godter hele weekenden! Dog var vejret lørdag ikke særlig godt, så jeg så desværre ikke så meget til boderne udenfor. Men det jeg så var yderst indbydende, og jeg ville have ønsket, at jeg kunne have set mere af det udendørs. Det håber jeg, at jeg vil komme til næste år!

I år fokuserede jeg i stedet på det indendørs, og der var også virkelig meget at tage sig til og en masse ting at opleve. Jeg er trods alt også bogblogger, og det var alt det boglige, der virkelig fangede mit øje til dette event. Der var rigtig mange boder med en masse forskellige forlag, og det var virkelig skønt at komme rundt og hilse på forlagene og nogle af deres forfattere og få ansigt på nogle af dem, man har skrevet sammen med i forbindelse med boganmeldelser

Noget andet, jeg rigtig godt kunne lide, var også at de mindre forlag og selvudgivere også kunne få lov til at være med, og at der var plads til dem. Selv fik jeg en rigtig god snak med Julie M. Day og hendes forfatterkollega fra Skriveforlaget. Utroligt skønne mennesker begge to! Derudover var der også andre stande! Man kunne købe alle mulige brætspil og figurer  – der var masser af stande med fantasy merchandise, og det var skønt at se. Derudover var der også tegnere og illustratorer til stede – nogle af dem kunne man opleve tegne, hvilket var virkelig fascinerende!
Illustratoren Breth Design var også til stede, hvor man på hendes skærm i baggrunden kunne se en illustration blive til, hvilket jeg var så begejstret over at få lov til at se. Derudover solgte hun nogle af sine virkelig smukke bogmærker! Jeg var totalt hooked, og totalt oppe at køre over denne festival!

Noget jeg rigtig godt kunne lide, og som også gav en rigtig god fantasy stemning, var de kære skjalde, der gik rundt på festivallen. I løbet af dagen gik de rundt og annoncerede foredrag og forskellige aktiviteter, og de gjorde det med geniale rim og på en virkelig underholdende måde! Når jeg hørte dem, fangede jeg mig selv i at stoppe op og lytte til, hvordan de ville annoncere det næste. Det var en skøn måde at opdatere de tilstedeværende, og man blev også mindet om, hvis der var noget, man var ved at komme for sent til. Jeg nød skjaldene på festivalen.

Så begyndte de forskellige forfatterinterviews, oplæg og signeringer, og jeg glædede mig helt vildt! I løbet af dagen, havde jeg allerede været rundt på standen og få signeret nogle af mine bøger og talt med nogle af forfatterne, men man får alligevel lidt mere information omkring forfatteren selv og deres bøger under interviews, så dem var jeg meget spændt på!

Det første interview, jeg skulle ind og se, var med forfatteren Karen Inge Nielsen, der ville fortælle om sin debutroman “Ravneskrig.” En roman jeg selv har været enormt glad for. Hun skulle interviewes af min veninde, og de gjorde det begge to rigtig godt! Det var begge to deres første interview, og der kom nogle gode spørgsmål og nogle rigtig gode svar. Det var et spændende interview, hvor jeg følte, jeg lærte lidt mere om baggrunden for “Ravneskrig,” men man kom også lidt bag om forfatteren, hvilket jeg synes er rigtig godt. Publikum kom også med nogle rigtig fine spørgsmål.

Mens jeg ventede på, det næste skulle starte, havde jeg en god mulighed for at se festivalen oppefra. Man kunne gå op på førstesalen og se det hele derfra, og det var et ret imponerende syn. Dog skulle man passe på ikke at tabe sit kamera deroppe, for det ville nok ikke have overlevet faldet. Men flot var det!

Jeg nåede desværre ikke at opleve hverken Nanna Foss’ eller Boris Hansens oplæg! Til gengæld skyndte jeg mig at stille mig i kø, så jeg kunne nå at få mine bøger signeret! Jeg regner stærkt med, at jeg vil komme til at se et oplæg med dem en anden gang! Måske til Fantasyfestival næste år?

Derefter skulle vi videre til et af de interviews, jeg havde glædet mig aller mest til: Interviewet med Malene Sølvsten, der ville tale om hendes to bøger: Ravnenes Hvisken 1 & 2! Det var et virkelig spændende interview, hvor man hørte en masse ting om, hvordan det var at skrive bog 1 i forhold til bog 2, og vi fik også en masse detaljer omkring bøgerne, som vi ikke kendte til i forvejen, som jeg synes var virkelig spændende at høre om! Derudover var vi også så heldige, at vi fik nogle små afsløringer omkring bog 3, der udkommer i 2018!  Det var et virkelig godt og interessant interview med en fantastisk forfatter!

Derefter stillede jeg mig i kø til hendes signering, og wow den kø var lang! Men hun var så skøn! Hun tog sig god tid til hver enkelt, der ville have bøger og bogmærker signeret, og man var velkommen til at stille spørgsmål og få taget billede med hende. Selv fik jeg småsnakket lidt med hende, hvilket er enormt stort, da jeg er ret genert! Især når det er en forfatter, jeg virkelig ser op til!

Efter dette var min veninde og jeg godt trætte og efterhånden klar til at køre hjemad, men der var et sidste oplæg, som jeg bare var nødt til at høre, inden vi tog hjem. Det var oplægget med Sidsel Sander Mittet, der ville fortælle om sine romaner. Sidsel Sander Mittet er forfatteren bag Morika-trilogien og Krøniken om Morika. Selv har jeg læst de to første bøger i Morika – trilogien, og jeg elsker dem! Så jeg var så spændt på dette oplæg og at lære forfatteren bag lidt bedre at kende.
Det var helt klart det bedste og mest underholdende oplæg jeg var til den dag! Sidsel Sander Mittet var skøn og underholdende og fik hele lokalet til at le flere gange.
Det var skønt at høre baggrunden og forklaringen på rigtig mange detaljer i hendes bøger, og der kom også rigtig mange detaljer frem om Sidsel, som jeg ikke anede noget om. Det var virkelig fedt, og selvom jeg var virkelig træt, var det det hele værd at blive for dette oplæg!

Hvordan var min første Fantasyfestival så? Den var for vild! Jeg elskede alt ved den, og jeg synes det var så fedt, at man har skabt en festival, hvor fantasyverdenen er i fokus! Jeg er så imponeret over hvor flot og overskueligt det hele var sat op! Overordnet var det nemt at finde rundt, og hvis der måske lige var et lokale, man havde lidt svært ved at finde, var der fine skilte, der viste, hvor lokalerne var. Men en fordel til næste år kunne være, at man fik et kort i programmet, der fortalte, hvor de forskellige lokaler var placeret, så man skulle bruge endnu mindre tid på at finde lokalerne, selvom det ikke var så svært igen – kortet ville dog bare give en endnu bedre festivaloplevelse efter min mening.
Det eneste negative for mig, var parkeringen. Jeg kom et kvarter efter åbning, og da var det allerede stort set umuligt at få en plads. Ellers var jeg fuldstændig vild med denne festival, og jeg er i hvert fald 100 % klar på at komme igen næste år!
Jeg skulle egentlig også have tilbragt søndag ved festivalen, men personlige omstændigheder gjorde, at jeg ikke havde mulighed for dette og var nødt til at blive hjemme! Men så SKAL jeg også have den fulde festivaloplevelse næste år, hvor jeg vejret forhåbentlig er bedre, så jeg kan opleve alle de skønne udendørs ting, der var.

Jeg fik også en masse bøger signeret, og jeg vil da ikke snyde jer for at se nogle af dem! Jeg elsker at se, hvor forskelligt forfatterne skriver, og hvad de skriver!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *