Forfatter: Malene Sølvsten         Originaltitel: Ravnenes Hvisken      Antal sider: 707

Forlag:  Carlsen           Serie: Ravnenes Hvisken #1        Antal stjerner:  

Sprog: Dansk


Nordisk fantasy noir, hvor en række bestialske mord viser sig at hænge sammen med en urgammel profeti om verdens undergang.

17-årige Anne kan se hændelser i fortiden, og en nat genoplever hun et uhyggeligt gammelt mord. En rødhåret pige bliver myrdet og får skåret et runetegn i ryggen. Men kort efter begynder rødhårede piger at blive dræbt på egnen, og tegnet er på dem alle.

Pludselig er den lille by fuld af fremmede. De har mystiske kræfter, og de kredser om Anne, som ikke er vant til at have folk tæt på. Den asatroende Luna, den gudesmukke Mathias og den mystiske Varnar ønsker alle at hjælpe hende. Men er de venner eller fjender? Kan hun stole på sine følelser efter et helt liv alene?

En vil hun forelske sig i.

En vil blive hendes bedste ven.

En vil redde hendes liv.

Og en vil slå hende ihjel.

”Ravnenes Hvisken 1” var jeg helt enormt spændt på at gå i gang med. Den fangede min opmærksomhed, da der kom cover release på bog 2. Den havde egentlig fanget min opmærksomhed tidligere. Blandt andet var jeg tæt på at købe bog 1 ved Krimimessen i Horsens tidligere i år. Men noget fik mig til at tøve. Om det var al hypen omkring den, eller tykkelsen på den, eller en helt tredje ting, der fik mig til at sætte den tilbage på hylden, aner jeg ikke.  Men i forbindelse med bog 2’s release snakkede jeg med nogle veninder, der har læst ”Ravnenes Hvisken 1”, og de elsker den. Jeg synes jo også, at den lød lige som en bog for mig, så jeg besluttede mig for, at nu ville jeg læse den.

Og nu fortryder jeg virkelig, at jeg ikke tog ”Ravnenes Hvisken” med hjem noget før. For wow! Virkelig wow! Denne bog er fantastisk! Malene Sølvsten har et kæmpe skrivetalent, som jeg ikke kan vente med at se mere til!

Malene Sølvstens skrivestil er skøn, og jeg flød skønt igennem hver eneste side. Jeg strøg igennem kapitel efter kapitel og lagde ikke mærke til, hvor lange de egentlig var. Hendes skrivestil er let, men der er samtidig så meget vidunderligt indhold på hver side, at jeg blev fuldstændig opslugt af historien. Malene Sølvsten vækker sin verden så smukt til live og sørgede for, at jeg var i verdenen sammen med Anne og hendes venner og oplevede det hele sammen med dem.  Selvom det er en kompleks verden med en masse ting at holde styr på, synes jeg at Malene gør det hele dejligt overskueligt, og jeg havde ingen problemer med at følge med.
En lille ting, jeg havde en lille smule problemer med at forstå i starten, var Annes evner – men de bliver fint udpenslet og beskrevet i løbet af bogen, og der gik heller ikke længe, før jeg følte, at jeg havde styr på det også. Jeg har også en lille mistanke om, at jeg havde svært ved at forstå hendes evner præcist, fordi Anne måske ikke til fulde forstod dem selv, eller i hvert fald ikke kendte til det præcise omfang af dem.
Annes personlighed gjorde mig bekymret for, om bogen ville gå hen og blive for dyster for mig. Men Malene skød hurtigt min bekymring til jorden og løfter nemt stemningen og humøret i bogen. Det er virkelig underholdende læsning med god humor og de mest geniale scener!

At sige, at jeg elsker plottet, er en underdrivelse. Jeg forguder virkelig plottet og var helt vild med, at den nordiske mytologi er så stor en del af bogen. Jeg synes hele bogen er så enestående og så veludført. Jeg elskede hvert sekund, jeg sad med den, og jeg kunne slet ikke slippe den, når først jeg gik i gang. Der var flere nætter, hvor jeg gik glip af min søvn, fordi jeg lige måtte læse et kapitel mere og så et mere.  Jeg synes plottet er så flot sat sammen, og det hele fungerer bare.  Den her fantasy roman har virkelig imponeret mig og slået benene væk under mig.  Den har bare det hele!
Noget af det, jeg virkelig elsker ved den, er alle de vilde plottwists!  Hver gang jeg troede, at jeg havde regnet noget ud, tog historien en helt anden drejning! Jeg vidste aldrig, hvad der præcist ville ske, og jeg var vild med det. Ikke engang slutningen formåede jeg at regne ud!
Det er uden tvivl den bedste fantasy, jeg har haft fingrene i i år – måske endda nogensinde. For mig slår den bøger som Harry Potter og Ringenes Herre med flere længder!
Hvis man er til fantasy, skal man ikke tøve et sekund med at læse ”Ravnenes Hvisken 1!”  Du vil få den vildeste læseoplevelse!

Noget andet, jeg forguder ved denne bog, er persongalleriet.  Malene har skabt nogle af de mest fantastiske karakterer, jeg længe har oplevet! På trods af at man i den grad befinder sig i en fantasy verden, er personerne så dejligt virkelighedstro. Det var så dejligt at opleve de unge opføre sig som unge, og de voksne opføre sig som voksne. Der kommer situationer, hvor Anne og hendes venner bliver nødt til, at opføre sig mere voksent end deres alder, men Malene giver dem også lov til at være 17 år. De er unge, og de dummer sig, de forelsker sig og har en skolegang at passe.  Jeg synes, det var vidunderligt at læse en fantasy, hvor jeg stadig tydeligt kunne mærke deres alder, på trods af, at man befandt sig i en verden, hvor man nemt kunne have fået dem til at optræde meget ældre end deres egentlige alder for at få det hele til at passe med de voldsomme ting, der sker i bogen. Dette får Malene stor ros for fra mig!

Malene vækker de mest vidunderlige karakterer til live, og jeg knyttede mig på ingen tid til Anne og personerne omkring hende. Det føltes som om, jeg dykkede ned i bogen og befandt mig sammen med dem. Malene har skabt de mest fascinerende karakterer, der virkelig holdt mig fanget – både de gode og de mindre gode. Der er en unik mystik omkring dem alle sammen, og det ophørte ikke, selvom jeg lærte dem bedre at kende i løbet af bogen.  Når jeg troede, at nu kendte jeg en af karaktererne fuldt ud, så kunne der pludselig blive afsløret noget nyt, jeg skulle forholde mig til! Jeg elskede denne mystik, og at jeg aldrig vidste, hvad der ventede mig – hverken hvad angik plottet eller karaktererne.
Anne, Elias, Luna og Mathias var klart mine favoritter, og dem der fik mig til at grine allermest. Dog endte jeg også med, at komme til at holde rigtig meget af Od. De er så forskellige alle sammen, og de gjorde alle et kæmpe indtryk på mig, og jeg elskede dem! Anne er bare den perfekte hovedperson! Åh og jeg må ikke glemme skønne Monster!  Jeg kan ikke forestille mig et meget bedre persongalleri end det her.

”Ravnenes Hvisken” er bare storslået! Den er utrolig! Jeg forstår pludselig al den hype, der har været omkring den!

Hvis man er til fængslende og fantastisk fantasy, der har det hele, så kan jeg klart anbefale ”Ravnenes Hvisken!” Du vil ikke blive skuffet! Det er en must-read for alle fantasyfans!

”Ravnenes Hvisken” får 5 kæmpe store stjerner ud af 5.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *