Forfatter: Nanna Foss         Originaltitel: Leoniderne      Antal sider: 541

Forlag:  Tellerup           Serie: Spektrum #1        Antal stjerner:  

Sprog: Dansk


Hvornår startede det egentlig? Med den gamle dame der beskyldte os for verdens undergang? Med drømmen om de lysende hænder? Med kompasset der gav os brandsårene? Eller længe før? 15-årige Emilie tegner en dreng med turkise øjne og et mystisk prismesmykke. Dagen efter får hun et chok, da drengen starter i hendes klasse. Før Emilie får set sig om, har hun trekantede ar i håndfladerne, og hendes skolekammerater begynder at kunne uforklarlige ting. Eller er det bare indbildning? Grænserne mellem drøm og virkelighed viskes ud, og Emilie prøver desperat at undgå at blive en del af kaosset. Men snart må hun indse sandheden. Det er kun et spørgsmål om tid …

”Spektrum 1 – Leoniderne” er en bog, jeg faktisk har haft stående i min bogreol i næsten to år, før jeg gik i gang med at læse den. Jeg havde den endda også med til Bogforum i 2016 sammen med bog 2, hvor jeg fik dem signeret af Nanna, men jeg fik dem stadig ikke læst. Første gang jeg så ”Leoniderne” faldt jeg for det virkelig smukke cover, og bagsideteksten fangede mig simpelthen så meget, at jeg bare måtte have bogen med hjem.
En dag besluttede en veninde og jeg, at vi skulle begynde på ”Leoniderne” sammen, da bog 3 udkommer til september, og fordi vi havde hørt så meget godt om de her bøger.

Og wow! Sikken læseoplevelse jeg fik mig med denne bog! Jeg kan simpelthen ikke forstå, at jeg ikke gik i gang med den noget før! Den er helt klart blandt de bedste læseoplevelser jeg har haft i 2017!

Jeg elsker, elsker, elsker Nannas skrivestil. Hun kan bare et eller andet med sproget. Hun mestrer det fuldstændig og skaber noget helt exceptionelt med ”Leoniderne”.   Det hele bliver bare så flot og detaljeret beskrevet. Samtidig er bogen så nem at læse, at jeg uden problemer kunne følge med. Blandt andet synes jeg, at beskrivelserne af to specifikke genstande er smukt detaljeret og virkelig veludført. De bliver også beskrevet på en måde, så det var let for mig at få et billede af disse genstande.  Nanna fik mig til at leve fuldstændig ind i historien, og jeg var virkelig godt underholdt hele vejen igennem. Bogen har den mest vidunderlige form for humor, og jeg sad og grinede næsten hele tiden. Jeg blev virkelig imponeret og fascineret af Nannas måde at skrive på.
Efter min mening burde denne bog oversættes til engelsk og filmatiseres! Jeg vil se den blive vagt til live på det store lærred! Den var bare så fangende, og jeg kunne ikke lægge den fra mig og læste flere timer ad gangen.  ”Leoniderne” var simpelthen fantastisk, og jeg kan slet ikke vente med at komme videre og finde ud af mere om Emilie og de andre.

Plottet er bare så gennemført, og jeg var helt vild med hver eneste del af bogen. Bogen overraskede mig virkelig, og efter min mening har vi her at gøre med en forfatter med et kæmpe talent. Den verden, som Nanna har skabt, er bare så fascinerende og spændende, og den er overhoved ikke som noget, jeg har læst før. Hele konceptet med tid og detaljerne omkring det, synes jeg var enormt interessant. De uforklarlige ting, som Emilie og hendes venner begynder at kunne, synes jeg var en enormt fed detalje, og jeg kunne rigtig godt lide den måde, det hele udvikler sig på igennem historien.
Det her er uden tvivl en af de bedste fantasy, jeg længe har læst. Den har bare det hele, og jeg vil have mere! Jeg kan simpelthen ikke få nok, og jeg vil bare kaste mig over bog 2, og jeg er lykkelig over, at Nanna har valgt et berige os med mange flere bøger i Spektrum serien.

Jeg kan beskrive persongalleriet med ét ord: Perfekt. Jeg har simpelthen ikke noget at sætte på persongalleriet – eller noget andet ved denne historie for den sags skyld.  Nanna har skabt 6 helt igennem fantastiske unge mennesker, som jeg alle synes har nogle rigtig gode egenskaber. De er så unge, men formår at holde sammen, på trods af at de bliver kastet ud i nogle mildest talt surrealistiske begivenheder. Jeg kom til at holde enormt meget af dem alle sammen, og jeg blev fuldstændig revet med af deres historier, og hvad der sker med dem alle.  Især Emilie og Alban stjal mit hjerte og blev mine yndlingskarakterer. Albans tålmodighed, rolige væsen og syn på det hele var beundringsværdigt. Jeg ville ønske, jeg kunne takle min helt almindelige hverdag lige så roligt, som Alban takler alt det surrealistiske i hans.  Han var helt sikkert den karakter udover Emilie, der imponerede mig mest.
Alle karaktererne rørte mig virkelig, og under læsningen, mærkede jeg alle følelserne, de går igennem.

”Spektrum 1 – Leoniderne” er en mageløs fantasy, der tryllebandt mig, til hver eneste enestående side var vendt. Hvis man er til fantasy er denne bog en must-read! Det er en bog, man bare ikke må gå glip af!

”Spektrum 1 – Leoniderne” får 5 kæmpe store stjerner ud af 5.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *