Forfatter: Christina Nordstrøm & Kirsten Nordstrøm Hansen

Originaltitel: Sort september      Antal sider: 121

Forlag:  Forlaget mellemgaard        Serie: –       Antal stjerner:  

Sprog: Dansk

Sponsoreret indlæg

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget mellemgaard


Sofie, der er 15 år gammel, føler det, som sidder hun pludselig i orkanens øje. Hun har tit drømt om at blive lidt mere synlig, at blive genstand for klassekammeraternes interesse, men slet ikke på den måde, som det sker, da hendes højt beundrede storebror, Nikolaj, en nat ikke kommer hjem fra en gymnasiefest. Hvor er Nikolaj? Er der sket ham noget? Er han stukket af, eller … I løbet af en uge forandres alting. Sofies mor er ved at bukke under for presset. Lag efter lag skrælles af familiens facade og efterlader dem nøgne og sårbare. Sofie søger hjælp hos Nikolajs bedste ven, Emil, og hos veninden Julie. Sofie må for altid sige farvel til barndommens uskyld, da hun kastes ind i en voksenverden, der er alt for barsk. På forskellige måder forsøger hun at takle situationen, mens hun skiftevis hader og elsker den storebror, der er forsvundet.

”Sort september” var jeg meget spændt på at komme i gang med, da jeg fik den ind ad døren. Den lød rigtig spændende med en ung mand, der forsvinder, og hans families takling af dette.  Man følger den forsvundne gymnasieelevs lillesøster og hans bedste ven.
Jeg var meget spændt på, hvad denne ungdomsroman havde at byde på.
Overordnet var det en god læseoplevelse, men der var nogle for mig lidt uheldige elementer i den, som desværre ødelagde læseoplevelsen lidt.

Sproget er rigtig fint. Det er meget let og enkelt – der skal ikke tænkes for meget over tingene, og det hele er meget lige ud ad landevejen, hvilket jeg synes er rigtig dejligt. Der er et behageligt læseflow, så jeg fløj gennem kapitel efter kapitel uden at lægge mærke til, hvor mange sider, jeg egentlig havde læst.

Der er lige lovligt mange gentagelser i. Jeg kan ikke lige komme på nogle specifikke, men jeg kan huske, at jeg flere gange havde lidt en deja-vu oplevelse, når jeg læste, fordi jeg følte, jeg havde læst det før. Der blev gentaget lidt mange gange, så jeg til sidst blev lidt irriteret, og det synes jeg var rigtig ærgerligt.

Desuden bliver der brugt et ord ret ofte i den her roman, som for mig er meget negativt ladet. Mine anmeldelser af spoilerfrie, så jeg afslører ikke dette ord, da det afslører en del af handlingen. Men jeg synes, det var et ubehageligt ord at bruge, og det gav mig et lidt forkert indtryk af bogen, men i starten også af karaktererne, fordi de netop brugte det ord. Jeg synes ikke at ordet passede ind i en bog, i den målgruppe, som denne bog henvender sig til.

Noget, jeg virkelig godt kunne lide ved bogen, var scenerne med Sofie og hendes brors bedste ven Emil! De scener var bare SÅ smukt skrevet, og jeg elskede hvert sekund jeg fik med de to sammen! Til min store glæde er der mange af disse scener!  Når Sofie og Emil var sammen oplevede jeg to fortvivlede unge mennesker, der finder trøst og støtte i hinanden, og det var i scenerne med dem, jeg virkelig følte sorgen og fortvivlelsen. Det var så velskrevne scener, og de fortjener stor ros!

Bogen har et dejligt persongalleri, hvor alle relevante personer er med. Alle personerne har en funktion i historien, og jeg kunne rigtig godt lide den måde, de blev skildret på. På trods af at bogen ikke er særlig lang, følte jeg, at jeg lærte personerne rigtig godt at kende. Dette overraskede mig positivt, da jeg godt i korte romaner kan frygte, at jeg ikke når at komme nok i dybden med personerne.  Personskildringerne og scenerne med Sofie og Emil er uden tvivl denne bogs største styrker!

Bogen befinder sig måske lidt uden for min målgruppe, men jeg endte med godt at kunne lide den. Jeg synes, det er en rigtig god historie med et godt plot, og jeg er sikker på, at bogens målgruppe virkelig vil elske den her bog.

”Sort september” er en letlæselig, spændende og underholdende roman, der holdt mig til ilden! Jeg slap den ikke igen, før sidste side var vendt!

”Sort september” får 3 ud af 5 stjerner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *