Forfatter: Simona Ahrnstedt         Originaltitel: En enda risk      Antal sider: 565

Forlag:  Flamingo        Serie: Only One Night #3       Antal stjerner:  

Sprog: Dansk

Sponsoreret indlæg

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Flamingo


Ambra Vinter er journalist på Sveriges største nyhedsavis. Kort før jul bliver hun sendt til Kiruna i det nordlige Sverige på en opgave, ingen andre vil have. Ambra har gode grunde, ingen andre kender til, til at undgå Kiruna.
Dagene op til jul møder hun Tom Lexington, en tidligere elitesoldat, der slikker sårene oven på et helikopterstyrt og tilfangetagning. Men på trods af deres åbenlyse tiltrækning er Tom ikke kommet sig over bruddet med sin ekskæreste, og efter en svidende afvisning beslutter Ambra sig for, at hun er bedre tjent uden Tom.
Da Ambra pga. et aflyst fly bliver nødt til at blive i Kiruna, mødes de igen, og mod begges forventning vender tiltrækningen tilbage. De opdager nye sider af hinanden. Og en lidenskab ingen af dem har oplevet før.

Den her bog har været på min must-read liste, lige siden jeg hørte, at den udkom på dansk.  Simona Ahrnstedt skriver vidunderlige bøger, og jeg kunne slet ikke vente med at finde ud af, om denne bog ville være lige så vidunderlig, og om den ville leve op til mine tårnhøje forventninger. Jeg så så meget frem til at dykke næsen ned i den her bog, og jeg kastede mig over den, lige så snart jeg fik den ind ad døren. Coveret er bare virkelig smukt, og det passer rigtig godt sammen med de to andre bøger i serien.

Simona har den mest fabelagtige og unikke skrivestil, jeg nogensinde har oplevet. Aldrig har jeg haft sådan en enestående læseoplevelse før.  Jeg fløj ubesværet gennem kapitel efter kapitel og blev mere og mere ekstatisk, jo længere jeg kom ind i bogen.
Detaljerede og smukke beskrivelser af personer og omgivelser pryder denne bog. Normalt bekymrer lange omgivelsesbeskrivelser mig meget – jeg er enormt dårlig til at få skabt billeder af omgivelserne, og derfor kommer lange og detaljerede omgivelsesbeskrivelser nemt til at kede mig, da jeg ikke kan se dem for mig.  I ”Vovestykket” har jeg dog for første gang i årevis fået skabt billeder af omgivelserne – virkelig levende, detaljerede billeder. Det var så imponerende. Jeg kunne se det hele for mig – især da Tom og Ambra befinder sig i byen Kiruna. Det var fuldstændig som at være der selv.  På trods af de mange detaljer, formår Simona alligevel at beskrive det hele med en sådan lethed, at det ikke på noget tidspunkt blev kedeligt for mig at læse. Beskrivelserne blev underholdende, og jeg sad faktisk og nød at læse dem lige så meget som alt andet i bogen. Person- og handlingsbeskrivelserne var virkelig fascinerende og imponerede mig i den grad! Her er en forfatter med et kæmpe talent, og det er sjældent, jeg har oplevet en forfatter, der har kunnet ramme mig på samme måde. Hun er en romantikkens mester og kommer let op på niveau med forfattere som Elle Kennedy og Colleen Hoover.

Den verden, Simona har fået skabt i ”Vovestykket”, blev på mest forunderlig vis vækket til live og opslugte mig fuldstændig.  Jeg var grebet af al spændingen fra start til slut, og jeg kunne simpelthen ikke lægge bogen fra mig og læste ofte til tidlig morgen. Jeg har aldrig nogensinde oplevet en by komme til live på samme måde, som Kiruna og også Stockholm bliver vækket til live i denne roman.
Denne forfatter er simpelthen så talentfuld, at jeg fik gåsehud på armene, mens jeg sad og læste.

Bogen er opdelt i kapitler, hvor man skiftevis følger Ambra og Tom – dog får man også enkelte kapitler med andre karakterer i bogen. Men Simona nøjes ikke kun med at lave skift mellem fortællerne ved kapitlerne – et nyt afsnit kan også lige pludselig blive fortalt fra en anden, end den kapitlet startede ud med. Disse skift foregår simpelthen så ubesværet og elegant, og jeg oplevede på intet tidspunkt, at jeg misforstod, hvem der nu fortalte. Denne bog har virkelig imponeret mig – i en grad jeg slet ikke havde forventet.
”Vovestykket” var lige så vidunderlig, som jeg havde forestillet mig – og mere til.

Bogen indeholder mange interessante personer – men dem der især skiller sig ud er hovedpersonerne Tom og Ambra. To arrede sjæle, der kæmper for at komme til at stole på andre mennesker og på at komme ovenpå igen. Begge har de haft grimme oplevelser, som de stadig oplever konsekvenserne af.
Som tidligere nævnt var personbeskrivelserne enormt fascinerende – især fordi jeg oplevede dem igennem den anden fortællers øjne. Det var faktisk virkelig spædende at opleve, hvordan fx Ambra oplevede og beskrev sig selv, men så i et efterfølgende kapitel at opleve hvordan Tom oplevede og beskrev hende. Det kom der nogle virkelig smukke og rørende øjeblikke ud af. Jeg elskede personerne i bogen. Personerne er bare så vidunderligt virkelighedstro, og selvom flere af dem har været ude for forfærdelige og sindssyge ting, så kunne jeg virkelig relatere til dem – især Ambra og hendes søster Jill. Det hele omkring den her bog virkede bare så virkeligt og som noget, der nemt kunne være foregået i det virkelige liv.

Noget, der imponerede mig meget, var faktisk sexscenerne – i stort set alle romantiske/erotiske romaner, jeg tidligere har læst, er sexen perfekt fra første gang, og den bliver bare bedre og bedre. I ”Vovestykket” oplever man første gang, de har sex, som den for det meste er, før det går hen og bliver godt. De bliver nødt til at arbejde sig frem til at finde ud af, hvad der fungerer for den anden, før det blev rigtig godt. Og da jeg læste disse scener, elskede jeg lige Simona og hendes bog det mere. Det er så sjældent, at sexscener bliver fortalt, som de egentlig er, at de ikke altid er så perfekte, og disse scener overraskede mig positivt.  Alt i denne bog var bare så ægte og naturligt og ikke det mindste overdrevet. Jeg var helt vild med det!

Med så virkelighedstro personer med så spændende og skønne personligheder kunne jeg ikke undgå at knytte mig rigtig meget til hovedpersonerne, og jeg måtte da også knibe en tåre, da jeg læste sidste linje.  Jeg havde ikke lyst til, at Tom og Ambras eventyr skulle ende der, og jeg ville sådan ønske, at Simona ville fortsætte denne trilogi. Eller i hvert fald at jeg kunne få mere af Tom og Ambras historie.  Den er nemlig alt for skøn, til at jeg kan slippe den – til at slippe dem!

”Vovestykket” er en af de smukkest skrevne bøger, jeg nogensinde har fået fornøjelsen af at læse. Den er enestående og fantastisk! Den var den største fryd at læse – en højst uforglemmelig roman, der virkelig rørte mig dybt.  Mere ægte og virkeligt bliver det ikke.

Nogle gange ville jeg virkelig ønske, at jeg gav mere end 5 stjerner, når jeg anmelder bøger. For nogle gange oplever jeg, at bøger fortjener langt mere end de 5 stjerner. ”Vovestykket” er sådan en bog.  Den er et must-read for enhver romantikfan. Du vil ELSKE denne bog!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *