Udover at det var en rigtig god læsemåned for mig i maj, så fik jeg også rigtig mange bøger hjem.  16 bøger har jeg fået hjem, og det har bare været helt vildt! Flere af dem er blevet læst, og jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med dem! Det er en meget broget bunke bøger med romantik, fantasy og thrillers.

“Ravneskrig” er en debutroman fra forfatteren Karen Inge Nielsen. Jeg havde ikke hørt om denne bog, før forfatteren havde fortalt mig om den, men den lyder virkelig god! “Ravneskrig” er en bogserie, hvor bog 2 gerne skulle komme til efteråret. Jeg glæder mig til at se, hvad det er for en verden, jeg vil blive kastet ud i i “Ravneskrig”.  Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget mellemgaard.

Disse to er anmeldereksemplarer fra forlaget HarperCollinsNordic. De er begge to helt enormt smukke, men det er to forskellige genrer. “Jernkongen” er en fantasy af Julie Kagawa – en forfatter, som forlaget har udgivet bøger fra før. Jeg har hørt, at Julie Kagawa skulle være dygtig, og jeg glæder mig rigtig meget til at lære denne forfatter at kende.
“Når drømmen bliver til virkelighed” er Sofia Fritzsons første bog på dansk. Det skal være en serie på tre bøger, og “Når drømmen bliver til virkelighed” er første bog i denne serie. Den er virkelig fantastisk, og Sofia skriver på en vidunderlig måde! Hvis man er til romantik og en skøn kærlighedshistorie, så kan jeg klart anbefale “Når drømmen bliver til virkelighed”

Denne bog fik jeg overraskende ind ad døren fra Flamingo. Jeg havde troet, jeg ville få den som e-bog, men jeg har været så heldig at være en af dem, der fik et fysisk eksemplar! Det blev jeg så taknemmelig over, for den her bog er bare SÅ smuk!
Jeg har læst Simona Ahrnstedt før, og hun er bare SÅ dygtig! Jeg elsker hendes skrivestil, og hun er helt sikkert en forfatter, jeg vil holde øje med i fremtiden!  Jeg er i fuld gang med “Vovestykket”, og den virker til at være lige så god som “Arvingen”. Bog 2 i serien – “Løftet” har jeg ikke fået læst endnu. Dog gør dette ikke noget, da “Vovestykket” er en selvstændig roman i serien “Only One Night”, så man kan sagtens læse romanerne i tilfældig rækkefølge. Dog vil jeg anbefale at læse de to første i rækkefølge, da man følger bror og søster – jeg har fået læst en lille smule af 2’eren, inden jeg fik “Vovestykket” ind ad døren 😉
Jeg glæder mig sådan til at fortælle jer, hvad jeg synes om denne bog – men hvis den fortsætter med at være lige så god, som den er nu, så kan det kun blive godt!

Disse tre bøger er fra forlaget Tellerup. Alle bøgerne har virkelig flotte forsider, og især “Er du okay, Matthias?” og “Sjælevært” er to bøger, jeg har set helt sindssygt meget frem til at få fingre i. “Større end engle” kendte jeg ikke noget til, før forlaget slog den op på deres Facebookside. Men den lød rigtig god, så jeg er spændt på, hvad Carrol Matas er for en forfatter. Anika Eibe og Christina Bonde har jeg læst bøger af før, og de er begge to SÅ dygtige forfattere! Jeg har hørt meget godt om begge bøger! Bliver spændende at se, om jeg forelsker mig lige så meget i de her to bøger, som i forfatternes tidligere værker.

“Kvinden før” er et anmeldereksemplar fra forlaget “Lindhardt og Ringhof” og er en psykologisk thriller.  Det er en af de bedste thrillere, jeg længe har læst! Den har et virkelig gennemført plot, der bare overraskede mig gang på gang! Den er genialt skrevet, og hvis man er til psykologiske thrillers, vil jeg mene, at dette er et mustread! Jeg kan helt sikkert anbefale den, og jeg gav den også 5 ud af 5 stjerner i min anmeldelse!
Selvom jeg nu kender slutningen på mystikken i denne bog, så er det en, jeg nemt kunne finde på at læse igen, da den bare er SÅ gennemført, og at jeg bare vil nyde at læse den, selvom jeg ved, hvad der kommer til at ske – mystikken og det uhyggelige i denne bog er på ingen måde forsvundet for mig.

Jeg fik en masse thrillers hjem i denne måned, og de her to er bare nogle af dem. Harlan Coban er en meget kendt, international forfatter, men jeg har faktisk aldrig læst noget af ham før. Jeg har hørt, at “Holdt for nar” skulle være rigtig god. Jeg glæder mig til at lære den her forfatter at kende og finde ud af, hvor dygtig han er.
“En uskyldig løgn” er af en forfatter jeg ikke har hørt noget til før. Men denne her bog lød lige som noget for mig, så jeg besluttede mig før at give den en chance. Jeg er blevet mere og mere glad for denne genre, og jeg er enormt spændt på, om de her vil øge min begejstring for genren, lige som “Kvinden før” og “Lejligheden” har gjort det.
Disse bøger er anmeldereksemplarer fra Gads forlag.

“Udyret” af Peternelle Van Arsdale er et anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen.  Jeg faldt for første gang over den, da en anden blogger lagde en anmeldelse ud af den. Forsiden er SÅ smuk og dragede mig mod den med det samme, og bogen lød også bare virkelig god. Dog besluttede jeg mig for, at jeg ville vente med at spørge efter den. Dog blev den ved med at poppe op på Facebook og Instagram, og jeg så det som et tegn på, at dette var en bog, jeg bare ikke måtte gå glip af. Så jeg spurgte efter den alligevel og var så heldig at få et eksemplar sendt hjem! Det er en fantasy, jeg får et sug i maven ved bare ved at læse bagsideteksten! Jeg har store forventninger til den her bog, men jeg er næsten sikker på, at den vil leve op til dem!

“Det ender med os” er en ny roman fra den storslåede forfatter Colleen Hoover. Den danske version udkom d. 30. maj, og selvom jeg har læst den engelske version, så var jeg bare nødt til at have den danske version også! Bogen er SÅ smuk, og “Det ender med os” er bare en af de bedste bøger, jeg nogensinde har læst! Jeg glæder mig til at læse den danske oversættelse!
Ebogseksemplaret er fra forlaget Lovebooks.

“Ildbarnet” er endnu en psykologisk thriller fra Gads forlag.  Jeg har læst “Faldet”, som er af samme forfatter – dog kunne jeg ikke særlig godt lide den.
Der var bare et eller andet ved “Ildbarnet” der tiltalte mig, så jeg besluttede mig for at give forfatteren en chance til. Forsiden drager mig ind og skaber allerede der en masse mystik og uhygge. Jeg håber virkelig, at Tremayne vil overraske mig, og at jeg vil synes rigtig godt om “Ildbarnet”.

“Lejligheden” er en psykologisk thriller, jeg fik ind ad døren i starten af maj fra Gads forlag. Den lød virkelig god, og den har fået store ord med på vejen af blandt andet forfatter R. L. Stine.
Jeg kunne virkelig godt lide den – den skabte uhygge og paranoia, så jeg sad og skælvede, og jeg turde ikke læse den i dæmpet belysning. Og jeg skulle have baggrundsstøj, for ellers var der alt alt for stille i lejligheden.
Der er dog nogle lidt skuffende elementer i den, som jeg dog ikke vil pointere her. Man kan altid gå ind og læse min anmeldelse, hvis man vil vide mere. Men ellers var det her en helt igennem genial roman, som enhver thriller fan vil elske at kaste sig over.

“Kærlighed for voksne” hørte jeg for første gang om i forbindelse med et bogblogger event helt tilbage i marts måned. Vi fik læst et kapitel op af den på trods af, at der stadig var en del tid til, at bogen ville udkomme. Jeg var fuldstændig hooked, og jeg måtte bare have den! Så det var en stor dag, da denne skønhed kom ind ad min hoveddør! Den lyder bare SÅ god, og jeg kan ikke vente med at læse min første bog af denne forfatterduo!
Bogen er et anmeldereksemplar fra Politikens forlag.

“Fortæl mig tre ting” har jeg ventet på helt fra februar måned. Allerede der faldt jeg helt pladask for dens handling, og jeg måtte bare læse den! Den udkom i slut maj, og jeg gik i  gang med den med det samme, jeg fik den hjem. Og den var al ventetiden værd! Den her bog er bare FANTASTISK og uforglemmelig! Det er virkelig en af de bedste, sødeste og sjoveste romaner, jeg har læst!
Jeg kan bare sige: Læs den! Du vil ikke blive skuffet!
“Fortæl mig tre ting” blev også min Månedens bog for maj, og den er fra forlaget Turbine.

“Brændt” er bog 2 i Brittainy C. Cherrys Elements serie, hvor Flamingo udgav bog 1 “Åndeløs”  i start maj.  Både “Åndeløs” og “Brændt” er fabelagtige bøger, som virkelig bevægede mig. De rørte virkelig ved noget inden i mig, og jeg er KÆMPE fan af denne serie, og denne forfatter!
Hvis man er til romantik og bøger, der involverer personer med en hård fortid og nutid, så vil man elske Elements serien! Bog 1 – Åndeløs – blev månedens bog i april, og hvis ikke “Fortæl mig tre ting” var blevet læst i maj, så var det denne vidunderlige bog, der var løbet med titlen for maj.
Jeg kan slet ikke vente med at komme til at læse de to sidste bøger i serien!

“Blind date” er fra forlaget Drømmefangeren og er forfatterens debutroman. Denne bog er uden tvivl den, der overraskede mig mest på det indholdsmæssige. Det er en kortroman, og jeg er lidt tøvende over for disse normalt, da jeg sjældent synes, de når at få samme dybde, som en normal roman.
Men denne kortroman formår at opnå samme dybde, og det føltes som om, jeg sad med en almindelig roman. Den er vidunderlig med nogle karakterer, hvor der er sket noget forfærdeligt i deres fortid, men de får alligevel det bedste ud af deres tilværelse! En virkelig smuk og rørende roman!

Dette var de nye bøger for maj måned! Maj var en virkelig interessant bogmåned – det bliver interessant at se, om der kommer til at ske lige så meget i juni.

4 Comments on Nye bøger 2017: Maj

 1. Spændende med Ildbarnet 🙂 Selv elskede jeg Faldet og var ikke lige så begejstret for Ildbarnet, måske er det omvendt for dig 🙂
  Jeg elsker også thrillers, de kan altså noget.

  • Jeg var ikke så begejstret for faldet 🙂 Den var alt for dyster efter min mening 🙂 Håber jeg bedre kan lide Ildbarnet – jeg besluttede i hvert fald lige at give forfatteren en chance til. For jeg kunne godt se potentialet i Faldet 🙂
   Elsker også thrillers! Har du læst Kvinden før? Den kan helt sikkert anbefales, hvis man er til thrillers! 🙂

    • haha, ja det er typisk :p Jeg er virkelig spændt på, hvad jeg synes om “Ildbarnet”. Håber sådan, forfatteren vil overraske mig 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *