Forfatter: Peter V. Brett     Originaltitel: The Warded Man/ The Painted Man     Antal sider: 690

Forlag: Dreamlitt              Serie: Demon Cycle #1            Antal stjerner:  

Sprog: Dansk

Sponsoreret indlæg

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Dreamlitt.


Nogle gange er der god grund til at frygte mørket…
Arlen bor med sine forældre på deres lille gård. Hver nat, når tusmørket sætter ind, rejser der sig en rædsom tåge fra jorden,der varsler død for enhver, der er tåbelig nok til at vove sig ud i det kommende mørke. Hadefulde dæmoner dannes ud aftågen for at få tilfredsstillet deres sult efter mennesker. I takt med at skyggerne bliver længere, tvinges menneskene til atsøge ly bag magiske runer og bede til, at deres beskyttelse vil holde indtil daggry.Men da Arlens verden splintres af dæmonernes hærgen, indser han, at det snarere er frygten for dæmonerne end væsnerneselv, der bliver menneskehedens undergang. Kun hvis menneskene kan overvinde deres egen frygt, kan de gøre sig håb omen dag at overvinde dæmonerne. Arlen må nu tage chancen og forlade runernes ly og sammen med to andre overlevendefinde en ny måde at bringe menneskeheden en sidste, flygtig chance for overlevelse

”Den tatoverede mand” hørte jeg for første gang om via Dreamlitts Facebookside, da de reklamerede for dens release dato. Coveret var helt enormt smukt og fangede min interesse, så jeg gik ind og undersøgte mere om den. Historien fangede min interesse yderligere, og jeg måtte bare læse den. Forlaget var heldigvis så søde at sende mig et anmeldereksemplar til Kindlen, og jeg gik spændt i gang. Jeg har holdt en pause fra fantasy, så ” Den tatoverede mand” var min første fantasy i lang tid, og det gav et ekstra sug i maven – ville denne roman kunne sørge for, at jeg genfandt min store interesse og passion for at læse fantasy?

Det kan jeg lige love for, at den gjorde! Wow! Det er en virkelig imponerende fantasy med et unikt og fascinerende univers.
Jeg troede faktisk i starten, at jeg ikke ville komme til at kunne lide den. Jeg blev slået ud af kapitlernes længde, og jeg synes, at der var enormt mange personer at skulle holde styr på, samtidig med at man skulle lære denne nye verden at kende. Der skete heller ikke så vanvittigt meget i starten, og jeg var bange for, at bogen ikke ville kunne holde mig fanget.
Men så vender bogen bare 180 grader, og så sker der helt vildt meget, og jeg kunne slet ikke lægge bogen fra mig, før sidste linje var læst!

Sproget var lidt anderledes, end hvad jeg er vant til – det virkede mere gammeldags og højtideligt, men det gav den helt rigtige stemning til bogen, og var med til at suge mig ind i denne vidunderlige verden. Jeg blev suget helt ind, og beskrivelserne af dæmonerne og omgivelserne er så levende og detaljeret, at det var som om, jeg stod lige der sammen med personerne, man følger igennem romanen.
Trods det lidt mere højtidelige sprog, så var bogen enormt let at læse, og når først jeg var i gang, så læste jeg bare derudaf. Det eneste, der gjorde, at jeg ikke læste den færdig i løbet af få dage, var længden af kapitlerne. Jeg læste den på Kindlen, og når der stod, at det næste kapitel tog halvanden time, så slog det mig lidt ud.

Jeg ELSKER universet og konceptet med dæmonerne, der kommer frem ved tusmørke. Jeg synes, at dæmonerne var enormt fascinerende at læse om, og jeg slugte det råt, når menneskene blev konfronteret med dæmonerne og var nødt til at tage kampen op. Konceptet med symbolerne er også virkelig godt, og det hele bliver bare bedre og bedre, jo længere jeg kom ind. Den forvirring og tvivl, jeg havde i starten, forsvandt fuldstændigt, efterhånden som jeg læste videre, og jeg blev sat virkelig godt ind i det hele. Jeg følte ikke jeg manglede noget, og dette var faktisk en roman, hvor jeg ikke sad tilbage med en masse spørgsmål. Selvfølgelig ville jeg gerne vide mere, og jeg ved der er 3 andre bøger i serien, men jeg følte ikke, at der var en masse ting, som jeg burde have haft svar på inden næste bog.
Hvis jeg dog skal sætte en enkelt lille finger på noget, så synes jeg, det var lidt forvirrende, at dæmonerne blev kaldt både for dæmoner og ånder. I starten troede jeg, at der var tale om to forskellige overnaturlige fjender, men det var to ord for samme ting. Det er heller ikke noget, der trækker ned i min anmeldelse af bogen, men det skabte bare forvirring i starten.

Personerne er lige så fantastiske som universet er. Som tidligere nævnt synes jeg, at der var lige lovligt mange personer at holde styr på. Dog er forfatteren god til at fokusere på de relevante karakterer, og man finder stille og roligt ud af hvilke personer, der er vigtige at huske, og hvilke der måske ikke skal prioriteres så meget. Efterhånden, som man lærer karaktererne at kende, bliver det også lettere og lettere at huske dem fra hinanden.
Dog er der tre personer, som man ikke har nogle problemer med at huske overhovedet! Det er Arlen, Rojer og Leesha, som er de tre personer, man følger gennem romanens 690 sider.
Alle tre har oplevet dæmonernes rædsler, og man følger dem fra deres barndomsår og helt frem til deres voksenår. Deres udvikling gennem bogen er helt igennem fantastisk, og det var dybt fascinerende at sidde og følge dem, og i hvilke forskellige retninger de gik i løbet af den årrække, man følger dem. De har simpelthen oplevet så meget forfærdeligt allerede fra barnsben, og man kan ikke undgå at føle med dem og blive fuldstændig grebet af deres liv, og hvad det hele kommer til at ende med. Man kommer til at holde så meget af de her tre, og man håber på det bedste for dem.  Man føler alt sammen med dem. Smerte, frygt og forelskelse bare nogle af de følelser, der virkelig mærkes tydeligt gennem bogen. Deres smerte er din smerte.

” Den tatoverede mand” er en fantastisk fantasy, der holder dig i et fast greb, indtil sidste side er vendt. Det er en dybt fascinerende verden med unikke og fantastiske karakterer, og det er noget, man bare ikke må gå glip af at opleve.

”Den tatoverede mand” får 4 ud af 5 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *