Søndag d. 2 april, var jeg til Krimimessen i Horsens. Den lå kun lidt over en times kørsel fra Odense, og jeg har længe ønsket at opleve denne bogmesse – især fordi jeg ELSKER krimi. Så selvom jeg ikke havde det godt med at tage afsted alene, besluttede jeg mig for at springe ud i det og tage afsted!  Jeg ville opleve den her messe, og jeg har hørt så meget godt om den! Jeg ville ikke gå glip af oplevelsen endnu et år.

De tre forfattere, der var med til arrangementet af People’s Press.

Jeg havde flere ting på søndagens program.  Kl 9 var jeg inviteret til et arrangement af People’s Press, hvor vi kunne få lov til at møde tre af deres nye krimiforfatterinder: Karen Strandbygaard, Louise Stigsgaard og Katrine Engberg.
Karen Strandbygaard er udkommet med sin debutroman “Se ikke væk”,  Louise Stigsgaards bog “Natten er fuld af lys” udkom i september sidste år, og Katrine Engberg udgiver sin nr. 2 bog ” Blodmåne”  hos People’s Press til sommer. Til arrangementet blev der snakket om skriveprocesser, og hvordan det er at være ny forfatter. Det var et rigtig spændende arrangement, hvor der blev stillet nogle rigtig gode spørgsmål, og forfatterne gav nogle super gode svar! Det var super hyggeligt, og den time, vi var der, gik helt enormt hurtigt. Vi var vidst alle enige om, at vi sagtens kunne have siddet deroppe hele dagen og have snakket løs om deres bøger, skrivning og forfatterskab.

Efter dette event ville jeg egentlig have været inde og se et oplæg med en retsmediciner. Man kunne komme tættere på en retsmediciners hverdag, og jeg synes det lød helt enormt spændende! Dog blev der hurtigt fyldt op, og man var nødt til at stå og vente og håbe på, at der var nogen der gik ud. Det gad jeg ikke, så jeg besluttede mig for at gå rundt og se lidt af omgivelserne.

Jeg synes, det var fede omgivelser. At man har valgt at holde krimimessen i et gammelt fængsel, skaber bare den helt rigtige stemning, og jeg kunne virkelig godt lide det. Samtidig var der også virkelig nemt at finde rundt! Der var et fint detaljeret kort på deres hjemmeside, og via det kunne man nemt finde rundt til de forskellige lokaler. Desuden havde de sat skilte op ved de lokalerne, som var tydelige og placeret godt, så man nemt kunne finde lokalerne, også selvom man ikke lige havde fået printet et kort ud. Faktisk var kortet ikke nødvendigt for mig, da jeg synes de havde gjort det så overskueligt, at der ikke var problemer med at finde hen til nogle af tingene på mit program. Normalt bliver jeg altid nervøs til sådanne  messer, da jeg er bange for ikke at kunne finde rundt og ikke nå de ting, jeg gerne vil se. Men det var slet ikke noget problem her, fordi det hele var sat så fint op, og jeg kunne slappe af og gå rundt og nyde messen uden bekymringer.

Interview med Tess Gerritsen på den røde scene

Efter at have gået lidt rundt gik jeg ind i den hal, hvor selve standene og scenerne var. Fordi jeg ikke kom ind og høre retsmedicineren, kom jeg tilfældigvis til at høre det her interview. Det var et interview med forfatteren Tess Gerritsen, som står bag serien om retsmedicineren dr. Maura Isles og kriminalassistenten Jane Rizzoli. Jeg har kun set tv-serien Rizzoli & Isles, og jeg anede ikke, at serien var baseret på en bogserie. Det var et rigtig spændende interview, og Tess var enormt god til at fortælle om sig selv og sine bøger. Jeg fik i hvert fald tilføjet hendes bøger til min To be read liste!

Interview med Clare Mackintosh på den røde scene

Derefter var der endnu et interview på Rød Scene, og det var et, som jeg havde planlagt at se. Denne gang var det forfatteren Clare Mackintosh. Hun har tidligere udgivet bogen “Jeg lader dig gå” og var denne gang til krimimessen for at tale om sin nye udgivelse i Danmark, der hedder ” Jeg ser dig”, der udkom i marts i år. Dette var også et rigtig godt og underholdene interview, hvor jeg følte, at jeg kom lidt tættere på forfatteren og lærte hende lidt at kende. Man fik også lidt at høre om, hvordan det var for hende at skrive, og hvorfor det lige er genren thriller, hun har valgt at skrive i. Hun fik da også lige publikum til at le, da hun skulle prøve at udtale de danske titler på hendes bøger, og vi fik at vide, at hun allerede er godt i gang med sin tredje bog, som forhåbentlig også bliver oversat til dansk. Clare er en forfatter, som jeg længe har overvejet at læse, og hun er helt sikkert blevet rykket længere op på min To be read liste! Hendes bøger lyder helt enormt spændende, og jeg kan slet ikke vente med at læse dem.

Det næste på programmet var et arrangement, jeg var inviteret til af Lindhardt og Ringhof. Jeg var blevet inviteret til at komme og hilse på Anne Mette Hancock og snakke om hendes debutroman “Ligblomsten”. Vi fik en bid mad og fik snakket med Anne Mette og hørte hende tale om, hvordan hendes bog blev til, og hvordan det var at være ny forfatter.  Anne Mette var virkelig sød og nem at tale med, og det var også en sand fornøjelse at være med til det her arrangement. “Ligblomsten” er blevet taget rigtig godt imod, og jeg kan slet ikke vente med at læse den!

Derefter var der igen lidt tid til at gå lidt rundt og kigge på standene. Jeg fulgtes sammen med et par andre bloggere noget af tiden, og det var bare super hyggeligt.  Lokalet med standene var ikke så stort, som jeg troede, og jeg synes faktisk, at det var rigtig dejligt. Jeg kunne nå rundt og se det hele, og det var let at huske, hvor de forskellige stande var henne. Og fordi det hele ikke var så enormt stort, så nåede jeg faktisk også at se nogle forfattere, som jeg ikke regnede med, at jeg ville nå at se.  Fx fik jeg set Jussi Adler-Olsen, Sara Blædel og Emilie Schepp. Noget andet, jeg enormt godt kunne lide, var, at der blev reklameret enormt tydeligt med, hvilken scene, der var hvilken. Man var ikke i tvivl om, hvor den røde scene var, og hvor den sorte scene var. Det var rigtig rart, da jeg derfor ikke blev forvirret over, hvor jeg skulle stille mig hen og bruge enormt meget tid på at lede.

Jussi Adler-Olsen i fuld gang med at signere bøger
Sara Blædel og Emilie Schepp får lige taget lidt billeder sammen, efter de har signeret bøger ved Bog og Ides stand.

Efter at have gået lidt rundt og kigget på de forskellige stande, var det på tide at se de to sidste interviews på mit program, inden jeg måtte køre tilbage til Odense. Jeg havde egentlig set dem til arrangementet med People’s Press, men jeg var simpelthen nødt til at se de interviews, der var med Louise Stigsgaard og Katrine Engberg. Jeg kunne rigtig godt lide, at der på krimimessen også var fokus på både de kendte, erfarne forfattere, men at der også var fokus på de nye forfattere! Stor ros til Krimimessen for det! Både Louise Stigsgaard og Katrine Engberg blev interviewet på sort scene, og det var lige efter hinanden, så det passede bare helt perfekt. Louise Stigsgaard snakkede om sin bog “Natten er fuld af lys”, og Katrine Engberg snakkede om sin bog “Krokodillevogteren” og også sin kommende roman “Blodmåne”.  Begge interviews var helt enormt gode – jeg synes, der blev stillet nogle rigtig gode og interessante spørgsmål, og der kom nogle rigtig gode og fyldestgørende svar tilbage fra begge forfattere. Især sagde Katrine Engberg noget, som blev ved med at komme tilbage til mig. Nemlig hvor forkert det er, at kønsdefinere en genre – her talte de om en bestemt del af krimigenren, der bliver kaldt femikrimi. Hun talte om, hvor irrelevant det er at opdele genren på den måde, og jeg kunne ikke være mere enig!
Det var bare to super gode interviews at slutte dagen af med!

Louise Stigsgaard under sit interview, hvor hun taler om sin debutroman “Natten er fuld af lys”.
Katrine Engberg under sit interview om sine bøger “Krokodillevogteren” og “Blodmåne”

 

 

Det var en helt fantastisk dag på Krimimessen i Horsens. Det var en virkelig skøn messe, hvor en af mine favoritgenrer er i fokus. Krimimessen skal have KÆMPE ros for at have lavet så god en messe, der bare har været så overskuelig og nem at være afsted til! Sådan en som mig, der er lidt usikker ved at tage til sådanne events alene, der var det her bare guld værd! Jeg kunne forholde mig helt roligt til tingene og var ikke på noget tidspunkt i tvivl om, om jeg ville nå alle mine ting, og om jeg ville kunne finde rundt!
Det er helt sikkert ikke sidste gang, at jeg tager til Krimimessen i Horsens! Næste år tager jeg med begge dage.
Jeg kan klart anbefale at tage besøge Krimimessen til næste år!
Tusind tak for en fantastisk dag! Vi ses til marts 2018.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *