Forfatter: Heather Demetrios         Originaltitel: I’ll Meet You There         Antal sider: 406

Forlag: Carlsen                                Serie:                              Antal stjerner:  

Sprog: Dansk

Sponsoreret indlæg

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Carlsen


Om bogen:

Skylar har kun ét mål: at komme væk fra Creek View. Kun tre måneders sommerjobs adskiller hende fra college i storbyen – indtil hendes mor mister sit job, og alt begynder at ramle sammen. Skylar bider tænderne sammen og knokler endnu hårdere, for hun vil væk. Det sidste, hun har brug for, er at forelske sig …

Josh var den hotteste dreng i high school, som alle pigerne ville have, og alle fyrene ville være venner med. Han slap ud af Creek View ved at blive marinesoldat, en solstrålehistorie, indtil den dag, han pludselig er tilbage med nogle ar efter krigen i Afghanistan, som aldrig vil gå væk …

En smuk og barsk historie om den slags kærlighed, som man bare ikke kan sige nej til. Den kommer kun én gang i livet, men hvad nu hvis prisen for den er at opgive ens drøm?

”Lidt tættere på stjernerne” var faktisk ikke en bog, jeg havde hørt om før. Jeg faldt over den, da Carlsen lagde en læseprøve ud af den på deres Facebook side.  Jeg er enormt stor tilhænger af læseprøver – det er på den måde, jeg udvælger mange af de bøger, jeg læser.
Jeg læste de par kapitler, der var i læseprøven af ”Lidt tættere på stjernerne”, og jeg blev meget interesseret og måtte bare vide mere om Skylar og Josh.  Heldigvis var Carlsen så søde at sende bogen til mig.

Og bogen skuffede bestemt ikke, da jeg fik læst resten!

Bogens handling er bare fantastisk! Jeg var fanget fra første sætning, og så kørte det bare derudaf. Heather Demetrios formår at fængsle en, blandt andet med en rigtig god mængde humor, men også med emner som krig, tragedie, tab, venskab og kærlighed. Hun får beskrevet det hele så levende og virkeligt, at det føles som om, man oplever det på egen krop. Den her bog er uden tvivl en af de bøger, jeg har læst i år, der har fået mig til at føle allermest og allerkraftigst.
Bogen indeholder så mange og så voldsomme følelser, og de fossede ud af den og ind i kroppen på mig.
Det er en bog, der påvirkede mig helt enormt – endda mere end jeg lige havde regnet med.
Jeg har ikke haft krig tæt inde på livet – ingen i min familie er i militæret eller har været udstationeret, så jeg har ikke været påvirket af krig på samme måde, som jeg ved, andre har. Derfor har emnet, som denne bog behandler, ikke fyldt alt for meget i mine tanker tidligere.
Men at læse den her bog fik uden tvivl sat billeder på og fik sat en masse tanker i gang! Josh kommer hjem fra krigen med ar på både krop og sjæl, og det var helt enormt hårdt at læse om en bare 19-årig fyr, der kommer hjem og er ødelagt, på grund af det han har set og oplevet i Afghanistan.

Jeg bliver altid påvirket af bøger, der er inspireret af virkelige hændelser og/eller af virkelige personer. Denne bog var ingen undtagelse! Tanken om, og det at vide, at der er virkelige Josher ude i verden, der sidder og kæmper med nøjagtigt det samme, og som har været de samme ting igennem, påvirkede mig helt vildt meget! Tårerne stod frem flere gange! Især de korte passager fra Joshs synspunkt var enormt tårefremkaldende! Jeg sad og måtte synke flere gange og trække vejret dybt, for det var hårde ting at læse! Jeg følte virkelig med Josh igennem den her roman – mit hjerte blødte for ham!

Sproget i bogen er helt enormt godt! Demetrios formår med sit sprog at gøre den her verden så enormt levende, at man ikke kan undgå at blive suget med ind i Skylar og Joshs hverdag i Creek View. Sproget gør det hele så virkeligt, at det føles som om, man befinder sig lige dér sammen med dem, som om du er en del af Skylars slæng! Det er en helt fantastisk fornemmelse, at have, når man sidder og læser en bog!

Jeg ELSKER Skylar og Josh! Det er sjældent jeg har oplevet to hovedpersoner, der er så virkelighedstro og samtidig så unikke. Man kan ikke undgå at falde for dem. De er begge to så direkte over for hinanden, og det er bare herligt! De lægger ikke noget imellem.
At følge de to og udviklingen af deres følelser over for hinanden er bare så fantastisk! Man bliver grebet, og man vil bare vide mere!

Det er til gengæld også enormt hårdt, at læse om de ting, som de begge kæmper med. Der er ingen af dem, der har det let.  Skylar kæmper blandt andet med en ulykkelig og deprimeret mor og en skrantende økonomi, der truer hendes drøm om at komme på college.
Josh kæmper med sine indre og ydre ar fra krigen.  De har begge to enormt svært ved at åbne op og lukke den anden ind.
Deres chef, Marge, siger på et tidspunkt til Skylar: ”I er begge to så unge. Men I har gamle hjerter” Og det er bare så rigtigt! De her 2 unge mennesker, har været tvunget til at blive voksne alt for hurtigt og har været nødt til at kæmpe alt for meget i forhold til deres unge alder.  Man føler enormt meget med dem begge gennem romanen, og jeg sad virkelig og heppede på dem! De fortjente det bedste, og tanken, om at de begge to måske ikke fik, hvad de fortjente, var ikke til at bære!

Jeg blev så dybt påvirket af den her bog, at jeg stadig kan mærke dens indvirkning på mig, mens jeg sidder og skriver den her anmeldelse. Jeg er normalt ikke en person, der græder over en bog – det sker helt enormt sjældent. Den her bog var ved at få mig til det flere gange! Både Skylars og Joshs kampe påvirkede mig følelsesmæssigt, men især Joshs kamp var hård at læse om!

Da jeg læste sidste linje græd jeg heller ikke lige med det samme. Det var lidt som om, at effekten af bogen lige skulle bundfælde sig først. Men da den så gjorde … Jeg hulkede! Jeg kunne næsten ikke stoppe igen.
Det blev endnu værre, da jeg så læste noten fra forfatteren, og forfatterens tak. Jeg læser ellers sjældent ”Tak” – delen, men ved denne bog er jeg virkelig glad for, at jeg gjorde det. Både Noten og Takken er virkelig rørende, og tårerne blev bare ved med at falde.

Denne bog er bare så enormt smuk, rørende og følelsesladet, og den berører et vigtigt emne.  Jeg ønskede ikke, at den skulle slutte! Det er helt sikkert ikke sidste gang, jeg læser den!

Jeg har læst lidt inde på Goodreads, og forfatteren går lidt og leger med tanken om en fortsættelse! Jeg håber virkelig, at hun en dag får lyst til at fortsætte Skylar og Joshs historie. For jeg var slet ikke færdig med dem, da jeg havde vendt sidste side!

Bogen kan klart anbefales!  ”Lidt tættere på stjernerne” får 5 stjerner ud af 5.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *