Forfatter:  Pernille Kim Vørs       Originaltitel: Advokatens marionetdukke     Antal sider: 499

Forlag: Forlaget Drømmefangeren                  Serie: Grænseløs #2              Antal stjerner:  

Sprog: Dansk

          Sponsoreret indlæg
Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Drømmefangeren


Bagsidetekst:

Kan tiden hele alle sår, eller kan man lade vente for længe på sig? Selvom Isidora har formået at fortsætte sit liv uden at se sig tilbage, drager Jannik hende med lethed til sig ved deres første møde. Da endelig han er klar, trækker han i de rigtige tråde og får Isidora til at stoppe op og mærke efter. Har hele hendes forestilling om at starte forfra været en illusion eller er hun blot en eftergivende marionetdukke i Janniks varetægt?

I dette afsluttende bind om den benhårde advokat Jannik Rusetto følger vi historien til dørs med grænseoverskridende, nytænkende og pirrende magtkampe og forførelse. Tillid, magt og løgne tvinger læseren til at læse til den sidste side nonstop. Advokatens marionetdukke er andet og afsluttende bind i spin-off bøgerne til Dominic-trilogien. Første bind Advokatens drømmefanger pilede direkte til tops på Mofibos liste over mest læste e-bøger, og læserne har efterspurgt en fortsættelse i sådan en grad, at udgivelsen blev fremskudt adskillige måneder. Faktum er, at Pernille Vørs’ bøger er et must-read.

 

”Advokatens marionetdukke” er anden bog i en spin-off serie, der udspringer fra Dominic-trilogien. Jeg elskede bog 1, og jeg blev glædeligt overrasket, da Pernille afslørede, at hun ikke var færdig med at fortælle om Jannik og Isidora (også kendt som Victoria i bog 1), og at der kom en bog 2. Jeg roste Pernille for at give ”Advokatens drømmefanger” en anderledes slutning, og det mener jeg stadig. Men jeg var lykkelig over, at hun endnu ikke var færdig med Jannik, og at hun ville fortælle mere af hans historie!

Og hvilken historie! Wow!
Jeg var fuldstændig opslugt fra start til slut! Endnu en gang ser man en fantastisk og kæmpe udvikling i Pernille Vørs’ forfatterskab. Jeg elsker det!

Sproget er helt fantastisk! Meget af det formelle er forsvundet, og det kan jeg rigtig godt lide. Samtidig er jeg også enormt glad for, at der stadig er noget af det, da det er en del af Pernilles måde at skrive på, og det må ikke forsvinde helt! Desuden er det også så stor en del af Janniks måde at tale på, at det ville være ærgerligt, hvis det forsvandt fuldstændig. Sproget er letlæseligt, og der er dejligt flow, når man læser.
Der er en ny form for humor i romanen – en humor som er lige efter mit hoved, og jeg brød ud i latter flere gange! Jeg kunne virkelig godt lide det.
Jeg læste bare derudaf og ænsede ikke, at jeg lige pludselig havde læst over 100 sider på en dag.  Bogen var virkelig en fornøjelse at læse. Jeg kunne slet ikke stoppe og læste til langt ud på natten flere gange, fordi jeg bare måtte vide mere.

Handlingen er bare helt vidunderlig! Lige fra start er jeg bare fanget i Jannik og Isidoras historie. Pernille har fra første bog i serien til denne udviklet sit i forvejen store talent for at fange læseren – for den her bog var simpelthen umulig for mig at slippe! Jeg sad med følelserne uden på tøjet hele vejen igennem – noget som jeg ikke så tit oplever. I spændingsscenerne efterlod hun mig direkte åndeløs.
Flere gange lo, græd og råbte jeg.  Jeg var hele følelsesregisteret igennem, mens jeg læste. Pernille fik mig til at føle med karaktererne.  Hun fik mig i det hele taget til at føle rigtig meget, og selv mens jeg sidder og skriver denne anmeldelse, kan jeg mærke eftervirkningerne af disse følelser.

Det var som om, jeg var en del af historien, som om jeg var en del af Jannik og Isidoras verden, og jeg nød hvert et sekund af det. Hvis jeg kunne dykke ned i bogen og blive venner med dem, og de på den måde kunne være en del af mit liv altid, så gjorde jeg det! Det er den følelse, jeg sidder med, efter jeg har læst den her fantastiske bog, og jeg er vild med det!
En forfatter skal kunne få mig til at føle, at jeg ikke kan undvære karaktererne i mit liv. Det får Pernille mig så sandelig til at føle! Jeg kan ikke undvære Jannik og Isidora. Jeg vil have mere, og jeg sidder tilbage med en følelse af, at jeg mangler noget i mit liv. Jeg elsker det!  Jeg har allerede lyst til at læse bogen igen.

Epilogen efterlod mig dog en smule forvirret, da jeg ikke kunne se en kobling til Isidora og Janniks historie – men den efterlod mig også rædselsslagen, da jeg netop ikke aner, hvem det er, der er tale om. Det er også det eneste negative, jeg har at sige om romanen. Dog efterlader det mig også med et håb om en ny bog, som vil fortælle mig mere.

Min forvirring omkring mine følelser for især en af personerne i sidste bog er her pist væk!  Personerne er bare helt igennem gennemførte. Også dem man ikke kommer til at bryde sig om.

Der er jo mine elskede Catharina og Dominic – de to vil altid have en plads i mit hjerte. Jeg er så glad for, at de to også er med i den her bog, men de overtager stadig ikke Jannik og Isidoras historie, hvilket jeg rigtig godt kan lide. Man ser en lidt anden side af Dominic, og det er rigtig rart at få set ham som far og ægtemand – det varmer at se ham sådan.

Så er der smukke, smukke Isidora – ja, jeg kan fornemme hendes skønhed gennem Jannik. Hun har udviklet sig meget fra bog 1, og jeg kan rigtig godt lide den kvinde, hun har udviklet sig til. Hun er stærk og ved, hvad hun vil – det meste af tiden i hvert fald.  Jeg er helt syg med den stærke kærlighed hun udsender.  Hun føler med hele sit væsen, og det fik vækket en masse følelser i mig. Hun er en virkelig stærk og imponerende karakter, og jeg elsker at hun kan give mændene (især Jannik) lidt modstand. Jeg er vild med, at hun ikke er en underdanig kvinde, der bare giver manden, hvad han vil have.

Og så er der jo Jannik. Jannik, som jeg ikke rigtig kunne blive klog på i forrige bog, som efterlod mig med væld af blandede følelser, fordi han ikke var, som jeg forventede. Jeg må sige, at jeg hvinede af fryd hele vejen igennem romanen. For dér var min Jannik jo! Den glade, søde og smilende Jannik, som jeg sådan savnede at se mere af i bog 1 – man ser lige pludselig en Jannik, der er forelsket til op over begge øre, og som denne gang ikke er bange for at vise det. Jeg var helt solgt, og jeg måtte fælde en tåre et par gange, fordi jeg blev så rørt over, man fik lov til at se den her side af ham. Den side, som jeg håbede, lå derinde et sted, men som jeg sådan frygtede, vi aldrig ville få at se.  Han er uden tvivl den karakter, der går igennem den største udvikling og forandring igennem bogen.
Man ser en langt mere afslappet Jannik i ”Advokatens marionetdukke”. En der joker og tør more sig. Han er langt mindre formel og åbner op og knytter sig til andre end Isidora – han får venner, og jeg elsker, elsker, elsker det! Jannik er min favoritkarakter i den her roman. Han er dejlig, og han er bare så fuldt ud gennemført!

Denne roman er uden tvivl Pernille Vørs’ bedste! Jeg elskede hvert et sekund af den, og jeg græd (igen), da den sluttede.
Den er et must-read. Det her er en bog, du simpelthen ikke må gå glip af!

Hvis der findes en følelse, der er stærkere end at elske, bliver jeg nødt til at vide det. For så er det den følelse, jeg har for denne her bog! At sige, at jeg elsker den, føles bare slet ikke som nok.

 

” Advokatens marionetdukke” får 5 kæmpe store stjerner ud af 5. (Og det føles slet ikke som nok stjerner!)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *