Forfatter: Anika Eibe         Originaltitel: Er du okay, Fie?    Antal sider: 179

Forlag: Tellerup                    Serie:          Antal stjerner:
 Sprog: Dansk

Sponsoreret indlæg
Bogen er en anmeldereksemplar fra forlaget Tellerup


Bagsidetekst:

Jeg ved godt hvordan folk opfatter mig.

Jeg ved godt de tror de ved alt om mig.

Alene på grund af mit udseende.

Men ved I hvad … det gør de ikke.

Fie har det hele.

Hun er smuk, dygtig i skolen,

og drengene er vilde med hende.

Udadtil er hendes liv fantastisk.

Men ikke alt er så perfekt som det ser ud.

 

”Er du okay, Fie?” er en bog jeg har været så heldig at få sendt fra forlaget Tellerup. Jeg var rigtig glad for ”Er du okay, Marie?” så jeg var meget spændt på at komme i gang med denne bog.  Jeg kommer nok ikke til at kunne undgå at gøre den her anmeldelse personlig, da jeg selv har haft cutting tæt inde på livet.

Sproget er enormt godt! Meget letlæseligt og enkelt, og der bliver skabt et rigtig godt læseflow gennem hele romanen.  Jeg elsker den detalje, at da Fie bruger et lidt finere ord, så skal hun lige forklarer det! Så godt!

 

Handlingen! Puh, handlingen er jo bare fantastisk! Bogen berører cutting. Der er rigtig meget tabu omkring dette emne, og jeg synes det er SÅ vigtigt, at det bliver berørt noget mere, at der kommer mere belysning på det! Lige som Anika Eibes forrige bog er jeg af den overbevisning, at den her bog er enormt vigtig og ville være perfekt at bruge i undervisningen i folkeskolen. Voksne kunne også lære rigtig meget af at læse bogen! Både voksne, som har haft det inde på livet, men så sandelig også voksne der ikke har. Det skal ikke længere være tabu, og en bog som denne her er et rigtig godt skridt på vejen!  Bogen vil kunne være en kæmpe hjælp til at få folk til at få en bedre forståelse omkring selvskade!

Scenerne, hvor Fie skærer i sig selv, er så enormt godt og detaljeret beskrevet, at jeg sad og fik ondt, og det var tæerkrummende og gav kuldegysninger over hele kroppen! I det hele taget alle de tanker Fie har, og hvordan hun tænker omkring cutting – det er så godt skrevet, at jeg sad og tænkte, at det her kun kunne komme fra en, der selv har oplevet det! Jeg var virkelig enormt imponeret over, hvor godt Anika Eibe har fanget og beskrevet det hele – især beskrivelserne af hvorfor Fie gør det, og hendes tanker omkring det hele.

For de tanker som Fie går rundt med, at cutting er en måde at få smerten ud på.  At det er en måde at håndtere den psykiske smerte. Det var præcis de tanker, jeg havde, dengang jeg skar i mig selv. I mine teenageår havde jeg det enormt svært! Jeg måtte takle ensomhed, mobning og en OCD, der hurtigt kom ud af kontrol. For at håndtere smerten begyndte jeg at skære i mig selv. Jeg var for flov til at gå til nogen, så at skære i mig selv var den eneste måde, jeg kunne håndtere smerten indeni.

Bogen var enormt hård at læse!  På grund af hvor godt Anika har beskrevet det hele, men også fordi de kastede mig direkte tilbage til dengang, jeg selv havde det som Fie. Jeg fik tårer i øjnene flere gange og måtte lige trække vejret dybt flere gange, inden jeg læste videre! Men jeg kan heller ikke understrege nok, at det er det bedste ved bogen. Hun har simpelthen fanget det hele så perfekt. Jeg er virkelig imponeret. Hun har efterladt mig åndeløs!

 

Personerne – du følger faktisk den samme klasse som i ”Er du okay, Marie?” Det er Maries klassekammerat, Fie, der er hovedperson i denne bog. Og selvom Fie er blandt de populære, så kan man faktisk stadig ikke lide de fleste af personerne i den populære gruppe. De formår egentlig at være ubehagelige også over for dem, de er venner med.
Men Fie! Hun er jo fantastisk! Hun er enormt sur og ked af det, men jeg forstår hende! Jeg forstår hende virkelig! Og jeg kan se mig selv så meget i hende, at det giver mig helt gåsehud! For udover at jeg for nogle år siden også skar i mig selv, så har jeg også været hestepige. Dengang var ridningen også mit frirum, og det var det eneste sted, jeg følte, jeg kunne trække vejret og være mig selv! Jeg kan relatere så meget til Fie, og jeg knyttede mig rigtig meget til hende!

”Er du okay, Fie?” er en helt enormt vigtig og følelsesmæssig bog, som jeg helt sikkert vil anbefale alle at læse! Den berører bare så vigtigt et emne!

”Er du okay, Fie?” får 4 ud af 5 stjerner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *