Forfatter: Emma Moss         Originaltitel: Lucy Lockets Online-skandale             Antal sider: 270

Forlag: Politikens Forlag                    Serie: Girls Can Vlog #1                 Antal stjerner:

Sprog: Dansk

Sponsoreret indlæg
Bogen er en anmeldereksemplar fra Politikens Forlag


Bogens bagsidetekst:

Som om det ikke var slemt nok at skulle flytte, starte ny skole og bo i et andet land, alt sammen på en gang. Lucy har også lige dummet sig totalt på sin første skoledag. Og ikke nok med det – en klassekammerat har selvfølgelig optaget det hele og lagt det på nettet.

Lucy er så stresset, at hun stammer værre end nogensinde. Så da en veninde opfordrer hende til at lave sine egne videoer, synes hun, det er en forfærdelig idé – hun har allerede gjort sig tilstrækkeligt til grin for resten af livet!

Men da Lucy endelig forsøger sig med vlogging, bliver hun forbløffet over, hvad folk egentlig gerne vil se

Denne bog fik jeg tilsendt fra Politikens forlag. Det virkede som en rigtig sød bog med en historie, jeg ikke før har læst om, så den ville jeg rigtig gerne læse.

Sproget er meget letlæseligt og enkelt – det flyder bare derudaf. Der er nogle sms-samtaler i, hvor der bliver skrevet meget slang. Da jeg ikke er vant til at læse slang og slet ikke bruger det selv, tog det lige et par gange at vænne sig til. Men man lærer lynhurtigt, hvad de forskellige forkortelser betyder.  Læsere, der bruger slang, vil helt sikkert være hurtigere end mig til at fange den!

Handlingen er virkelig sød! Den handler om pigen Lucy, der stammer.  Efter en pinlig oplevelse beslutter hun sig for at vlogge, og det kommer der en masse underholdende ting ud af. Jeg elsker simpelthen måden, som bogen er blevet sat op på! Når der vlogges, så er bogen sat op, så der er et billede, som hvis man så en YouTube video. Derefter læser man om, hvad der foregår i videoen – og det er beskrevet præcis, som hvis man så det som en video. Og så er der en masse billeder på siderne, der viser, hvad pigerne laver i de forskellige vlogs.  Det er virkelig fint og super underholdende! Sms’erne og e-mails’ene er sat rigtig godt op – det er overskueligt og ligner fuldstændig, at det er taget ud fra en telefon og en e-mail. Det er virkelig flot udført!

Personerne i bogen er rigtig fine. Jeg kan virkelig godt lide hovedpersonen Lucy – der er et eller andet virkelig charmerende ved, at hun stammer. Noget, jeg rigtig godt kan lide, er, at hun er meget virkelighedstro. Hun kan være både en rigtig god veninde og en rigtig dårlig veninde. Hun laver fejl lige som alle os andre, og det er dejligt at se, at Emma Moss har det med – man ser ikke kun den gode side af Lucy. Vi ser hende blive sur og jaloux, og det kan jeg rigtig godt lide.
Derudover, er der også to andre personer i teksten, som jeg især lagde mærke til:  Lucys veninde, Morgan, og Sam ude fra hende arbejdsplads.  De virker bare som nogle helt fantastiske og søde mennesker! Jeg sad tilbage med en følelse af, at jeg gerne ville have en veninde som Morgan – hun var bare helt fantastisk og en rigtig god støtte for Lucy igennem bogen. Sam er bare dejlig – jeg  vil også finde en Sam!

Det eneste, jeg egentlig manglede i bogen, var en uddybelse af personerne. Efter næsten 300 sider sad jeg med en følelse af, at jeg ikke kendte personerne godt nok, og at jeg ikke havde haft mulighed for at knytte mig nok til dem.
Men det er en rigtig sød og fin historie, og jeg er sikker på, at lidt yngre piger – fra 14 år ca. ville ELSKE den. Jeg ved, at der er en 2’er på vej, og jeg glæder mig til at læse den!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *