Forfatter: E. B. Heimdal         Originaltitel: Ved Daggry Dør Mørket         Antal sider: 352

Forlag: Lindbak+Lindbak           Serie: Morgendagens børn #1             Antal stjerner:  

Sprog: Dansk

Sponsoreret indlæg

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Lindbak+Lindbak


Om bogen:

Skye og hendes tvillingbror, Ecco, kæmper for at overleve i en verden uden voksne. I fem år har de vandret i skovene alene. Men de er ikke de eneste. Andre grupper af børn lurer ude i vildmarken. Nogle er fjender. Andre er venner. Hvem kan de stole på? Skye og Ecco finder snart ud af, hvor langt de selv er villige til at gå for at overleve. Og hvad med den mystiske sygdom, som slog alle de voksne ihjel – er den vendt tilbage?”

En fortælling om overlevelse, venskab, håb og kærlighed

Ved Daggry Dør Mørket hørte jeg for første gang om gennem en veninde. Historien lød virkelig spændende, så den var jeg bare nødt til at læse!

Og lad mig bare starte med at sige én ting: WOW! Wow, wow, wow!!!

Sproget er rigtig godt og smukt! Meget letlæseligt og det flyder godt! Vidunderligt at se, at forlaget og forfatter har taget sig god tid til at kigge bogen igennem – jeg fandt stort set ingen fejl, og det, synes jeg, var så dejligt, da fejl i en tekst kan have en tendens til at afbryde mit læseflow.
Rigtig stor ros fra en danskstuderende, som drømmer om at komme ind i forlagsbranchen!

Den her bog er fantastisk! Jeg elsker Heimdals ide med en verden, hvor de voksne ikke længere lever, og børnene nu er nødt til at lære at klare sig selv. De er nødt til at blive voksne langt før tid, og det er fascinerende at sidde og læse, hvordan de forskellige børn tackler deres situation 5 år efter, at alle de voksne døde af en mystisk sygdom. Mens jeg sad og læste, kunne jeg samtidig heller ikke lade være med at tænke: Jamen hvad så når børnene bliver voksne? Hvad vil der så komme til at ske?
Heimdal er helt fantastisk til at beskrive sin verden, og det er som om, man befinder sig der sammen med karaktererne. Det kunne være lidt svært at orientere sig i de mange personer i starten, men de dejligt korte kapitler gør, at man hele tiden får genopfrisket personerne og er med til, at man imponerende hurtigt får lært de forskellige personer at kende, og det bliver dejligt nemt at holde styr på dem. Der er ikke én eneste karakter, der bliver glemt – de er alle sammen så meget med, at man ikke glemmer dem i forbifarten og bliver nødt til at tænke tilbage.  Det var vidunderligt, at man kunne læse bogen så afslappet, selvom der var så mange personer med.
Bogen er simpelthen bare fantastisk, og jeg var grebet af den fra start! Jeg sad oppe til klokken 6 om morgenen, fordi jeg bare måtte have mere af den her fantastiske verden og de fantastiske karakterer.

Bogen slog simpelthen benene væk under mig! Men lige så fantastisk den er, lige så hård og ubarmhjertig kan den være. Mennesket ændrer sig ikke, bare fordi de voksne ikke længere er der til at præge børnene. Det kan være hårdt at læse om børn, der udfører meget voksne handlinger – noget som er skræmmende at høre børn gøre! Nogle scener var så kolde og ubarmhjertige, at de efterlod mig åndeløs med en klump i halsen og tårer i øjnene!
Og jeg bliver simpelthen nødt til at rose Heimdal for det! Jeg ELSKER, at hun ikke lægger fingrene imellem i noget som helst, der angår den her bog! Det er et KÆMPE plus for mig, at forfatter giver karaktererne de skæbner, som hun mener, de skal have, og ikke giver læserne det, de forventer!
Jeg kan dog garantere, at lige så hårde og svære scener der er i den her bog, lige så enormt mange rørende og søde scener er der – nogle som giver en klump i halsen på en helt anden måde og et kæmpe smil på læben!

Og så er der alle de fantastiske karakterer i bogen! Selvom der er mange, så kommer man til at holde enormt meget af dem alle sammen! Eller de fleste i hvert fald – der er også mindre venlige karakterer.

Især Skye, Puk, Salomon og Dagwood kom til at stå mit hjerte meget nær, mens jeg læste. Skyes bror, Ecco, kunne jeg til gengæld ikke lide. Han var alt for uforudsigelig, og Skyes utryghed og usikkerhed over ham plantede sig lynhurtigt i mig – selv når han var sød og beskyttende over for sin søster, var jeg hele vejen igennem enormt mistroisk over for ham!
Jeg er simpelthen en sucker for de store, hjertevarme og beskyttende fyre, og det er nok derfor, at Dagwood står mit hjerte så nær! Jeg elsker ham virkelig, og jeg kunne lide ham, fra første gang man møder ham.
Salomon kommer tæt på, men hans utilnærmelige, reserverede adfærd får mig til ikke at lukke ham ind i mit hjerte helt så hurtigt som Dagwood, Puk og Skye. Jeg er lidt mere opmærksom og mistænksom omkring ham. Han er til gengæld helt fantastisk over for Skye, og det giver ham rigtig mange plusser i min bog. Der er også en scene mellem ham og Skye, der bare er helt eminent! Den afslører så meget om dem begge, og man får et meget tiltrængt indblik i, hvem Salomon egentlig er! Til sidst afslører han også noget overfor læseren, som ingen andre ved, og mit hjerte bløder for ham! Man kommer til at åbne mere og mere op for ham og holde mere og mere af ham, jo længere ind man kommer i bogen.

Og så er der hovedpersonen, Skye! Hun er fantastisk! Hendes følelser var helt sikkert dem, jeg følte stærkest, mens jeg læste. Jeg kunne mærke hendes usikkerhed, utryghed, angsten og konflikten men også hendes stolthed så kraftigt, at det var overvældende! Til gengæld blev man den gladeste person i verden, når hun var glad. Hun er uden tvivl den person, der går gennem den største udvikling igennem bogen, og det er helt fantastisk at være vidne til.

Bogen er skrevet i 3. person (han/hun) – noget jeg normalt synes skaber en distance til det, man læser. Men her får Heimdal blandt andet også vist, hvor fantastisk en forfatter hun er! Jeg knyttede mig lige så meget og holdt lige så meget af de her personer, som hvis den var blevet fortalt i 1. person! Hun slog min frygt for ikke at kunne knytte mig til karaktererne væk helt enormt hurtigt, og det fortjener hun en kæmpe ros for!

Jeg kommer helt sikkert til at sukke efter at vide mere om de her fantastiske personer og deres verden! Jeg kan slet ikke vente på, at næste bog udkommer!
Bogen er også ved at blive oversat til engelsk, og jeg glæder mig helt enormt til at høre mere om dette!

Hvis du kan lide Hunger Games og Divergent, så vil du ELSKE Ved Daggry Dør Mørket!

 

Ved Daggry Dør Mørket får 5 stjerner ud af 5!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *