Forfatter: Nick Clausen         Originaltitel: Tidevandet             Antal sider: 152

Forlag: Forlaget Facet                     Serie:                    Antal stjerner:  

Sprog: Dansk

Bogen er et anmeldereksemplar fra Forlaget Facet.


Om bogen:

De lokale holder på en hemmelighed.
Noget har hjemsøgt egnen i årevis.
Noget dukker op, når mørket falder på.
Noget kommer med tidevandet …

Tidevandet var jeg enormt spændt på at læse, da jeg ikke har læst særlig meget inden for gysergenren før.  Jeg blev fanget af coveret, som jeg synes gav den helt rigtige stemning af gys, og beskrivelsen lød også som noget for mig, så jeg besluttede, at det kunne være sjovt at prøve en ny genre.

Og Nick Clausen skuffede mig bestemt ikke! Jeg blev virkelig positivt overrasket over Tidevandet.

Sproget er dejlig nemt.  Jeg kan godt fornemme, at bogen henvender sig lidt mere til de lidt yngre læsere, men jeg synes overhovedet ikke, at sproget var for let! Nick Clausen formår med sit sprog at frembringe den helt rigtige mængde gys – der var helt sikkert spændt hjertebanken og et nervøst sug i maven, mens jeg læste visse scener! Der var et rigtig dejligt flow gennem hele romanen, og da jeg først gik i gang, kunne jeg slet ikke lægge bogen fra mig.

En detalje, jeg virkelig godt kunne lide, er de tegninger, der er at finde igennem bogen. Tegningerne er rigtig gode og er blandt andet med til at skabe et billede af karaktererne. De tegninger, der skal være det, er så tilpas uhyggelige, at de bidrager til den i forvejen uhyggelige stemning i bogen. Især en af dem vil hjemsøge mig det næste lange stykke tid! Jeg fik et chok, da jeg vendte siden og så den – især fordi der så også var en ret uhyggelig scene på forrige side!  Rigtig imponerende og flotte tegninger!

Handlingen var virkelig god! Jeg kunne rigtig godt lide den historie, Nick Clausen er kommet op med. På trods af at bogen ikke er specielt lang, synes jeg, at han formår at få det hele med! Der er gys, humor, spænding og endda en lille smule forelskelse.
Det går på intet tidspunkt for stærkt! Han får bygget historien rigtig godt op, inden den for alvor bliver spændende og uhyggelig! Jeg var underholdt hele vejen igennem, og jeg brød ud i latter og gisp flere gange! Jeg sværger, at jeg mærkede mine nakkehår rejse sig under de uhyggelige scener, og jeg fangede mig selv i at se mig selv over skulderen et par gange!

Det overraskede mig, at jeg synes, at bogen var så uhyggelig! Det gjorde det, fordi der alligevel skal noget til, før jeg synes, at en bog er uhyggelig – men jeg skal love for, at jeg kunne mærke uhyggen sive ud gennem den her bog og ind i årene på mig!
Historiens udvikling og slutning overraskede mig også. Jeg troede, at jeg havde regnet det hele ud. Det havde jeg dog slet ikke, og jeg udbrød et ”WHAT” til slut i bogen. Jeg elsker, når en bog formår at overraske mig og ikke nødvendigvis giver mig den slutning, jeg forventer.

Jeg kan rigtig godt lide personerne i bogen – især hovedpersonen Janus og vennen og veninden Richard og Sille kom jeg til at holde meget af. Men jeg synes rigtig godt om alle personerne – også dem, der skulle være de mystiske og skumle. Der var ikke en eneste person gennem bogen, som jeg synes, jeg kom til at mangle information om.
Jeg synes, at Nick Clausen har gennemarbejdet de her karakterer rigtig godt, og det er skønt at være vidne til.

Tidevandet var en fornøjelse at læse – det var et virkelig godt gys, og jeg var rigtig godt underholdt! Hvis man er til gys, men godt kunne bruge et grin imellem de uhyggelige scener, så kan jeg klart anbefale bogen!

 

Tidevandet får 4 ud af 5 stjerner.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *