Forfatter: Mhari McFarlane         Originaltitel:   It’s not me, it’s you     Antal sider: 412

             Forlag:  HarperCollins Nordic          Serie: –                   Antal stjerner: 

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget HarperCollins Nordic


“Så her er, hvad der skete: Jeg friede. Paul sagde ja. Men så tog mit liv en helt anden drejning.”

Delia Moss er ikke helt sikker på, hvad der gik galt. Hun havde jo en plan for sit liv. Men da hun opdager, at hendes kommende mand har en affære, falder planen til jorden. Hun er nu nødt til at genvinde kontrollen – hun er nødt til at blive superhelten i sit eget liv.

Denne bog stødte jeg for første gang på til BogForum i november sidste år. Den lød helt enormt god, men jeg havde allerede brugt mange penge den weekend, så det var desværre en af de bøger, jeg måtte lade stå på hylden.
Heldigvis har HarperCollins Nordic været så søde at sende den til mig, så jeg kunne få glæden ved at læse den. Og den var virkelig en fornøjelse at læse!

Sproget er rigtig godt! Det er meget letlæseligt og flydende, og når man går i gang, så læser man bare derudaf. Man får en rigtig fin fornemmelse af karakterernes alder, når man læser, hvilket jeg synes er rigtig dejligt, da jeg bliver irriteret, hvis jeg ikke kan få en ide om, hvor gamle karaktererne er.
Der er en masse humor i bogen, hvilket er et kæmpe plus. En bog kan nå rigtig langt hos mig, hvis der er den rigtige humor i, og denne bog er fyldt med det. Jeg brød ud i latter flere gange under den her bog, og det var skønt!

Jeg er vild med bogens handling! Alle, der har oplevet samme svigt som Delia, vil kunne føle med hende og hendes kamp for at finde ud af, hvad hun egentlig vil. Alle de tanker, følelser og spørgsmål, som Delia går rundt med var en nøjagtig kopi af mine egne, da jeg selv oplevede utroskab. Delia takler det så på en lidt anden måde end mig, og jeg elsker det. Jeg sad flere gange, mens jeg læste og tænkte: ”Ah! Det var det, jeg skulle have gjort, og det var det, jeg skulle have sagt!”
Det er en virkelig sød historie, og selvom den ikke er fyldt med aktion og vilde scener, så elskede jeg stadig at læse om Delia og hendes familie og venner. Jeg var underholdt under hele læsningen og følte ikke, at jeg kedede mig på noget tidspunkt.
Mhari McFarlane er også bare virkelig dygtig til at bringe de helt rigtige følelser frem i en. Alle de følelser, Delia går igennem i forbindelse med hendes kærestes affære og hendes takling af det, stryger lige ud fra bogen og over i én.  Man bliver vred sammen med hende, ked af det sammen med hende, glad, rørt, ja man bliver det hele, og man føler det stærkt! Jeg føler det som om, jeg er Delias veninde, og jeg skal være der for at støtte hende igennem det her. Man kan ikke undgå at blive påvirket af Delia, og hvad hun går igennem.
Jeg var meget imponeret over McFarlanes evner til at få mig revet sådan med, især følelsesmæssigt. En bog skal få mig til at føle noget, og det gør den her så sandelig også.

Detaljen med tegneseriesiderne er jeg helt vild med – det er en rigtig fin detalje, hvor man får lov til at se Delias store passion, og man føler derved, at man kommer nærmere ind på hende ved at få lov til at se noget, som hun er så glad for, men samtidig så usikker på.

Jeg kan rigtig godt lide personerne i bogen! Især Delia og Emma kom til at stå mit hjerte nær. Adam er bare fantastisk, og jeg elsker ham! Jeg kan egentlig godt lide alle personerne i bogen – også dem, man måske ikke burde kunne lide, men alle personerne i romanen er bare så gennemførte og veludtænkt – derfor kan jeg lide dem alle. Også selvom nogle af dem, er nogle ubehagelige typer.

”Det er ikke mig, det er dig” er en rigtig sød og rørende fortælling om utroskab, kærlighed og at finde sig selv igen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *