Forfatter: Jennifer Niven            Originaltitel: Holding Up the Universe          Antal sider: 420

Forlag: Alvilda          Serie: Nej                    Antal stjerner:    

Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Alvilda.


Beskrivelse af bogen:

17-årige Libby kæmper med sin fortid som ”USA’s tykkeste teenager”. Men hun har tabt sig og er mere end klar til at kaste sig ud i alt, hvad livet har at byde på: high school, venner og kærester. Alligevel har folk omkring hende svært ved at se, hvem der egentlig gemmer sig bag de mange kilo.
Jack er cool og sjov. Men i virkeligheden dækker den smarte facade over en ulykkelig hemmelighed: Jack kan ikke genkende ansigter – selv hans egne brødre er fremmede for ham. Så selv om alle tror, at de kender ham, kender han ingen. Og ingen får lov at komme tæt på ham.
Ikke før han møder Libby i en gruppe hos skolepsykologen. Lidt efter lidt finder de ud af at lægge deres vrede og sårede følelser til side og i stedet se – virkelig se – den chance for kærlighed, som ligger lige foran dem.
Jennifer Niven leverer en skarp og berusende kærlighedsfortælling om at finde den, som vil elske en, når man er allermest sig selv.

Jeg havde hørt meget godt om Jennifer Niven og hendes to romaner, og jeg havde længe gerne ville læse noget af hende. Jeg blev derfor virkelig glad, da Alvilda sendte mig et anmeldereksemplar af ”På kant med livet”, som er Jennifer Nivens anden roman på dansk.
Og jeg blev ikke skuffet! ”På kant med livet” er en virkelig sød historie! Jeg kan SÅ godt lide den!

Sproget i bogen er jeg fuldt ud tilfreds med. Man får en god fornemmelse for Jack og Libbys alder ud fra deres tanker, samtaler og reaktioner. Samtalerne mellem de forskellige personer fungerer også super godt og virker naturligt for unge i deres alder. Det er et dejligt let sprog, hvor man ikke skal sidde og tænke over sprogbrugen, hvilket er et kæmpe plus for mig.  I bogen er der også et rigtig godt flow, når man læser.

Handlingen er bare spot on! Libby kæmper med sin fortid som USA’s tykkeste teenager, men brænder for at komme ud og opleve noget og brænder for at komme til at leve. Hun vil gøre high school færdig på en helt almindelig skole og ikke blive holdt derhjemme – dog med betænkeligheder. Jack ser udenpå ud til at have styr på det hele, men man finder hurtigt ud af, at Jack ikke har det så nemt, som han ellers giver indtryk af.  Han kan ikke genkende folks ansigter og kæmper med at komme til at genkende folk på andre måder.  På grund af dette kommer han til at støde på Libby, og de kommer til at tale mere sammen, end de nogensinde havde regnet med. Det udvikles stille og roligt til et venskab – og måske endda til mere end et venskab?!
Men vil Libbys og Jacks problemer sætte en kæp i hjulet for dem i sidste ende?  Hvis I er nysgerrige efter svaret, så synes jeg I skal læse bogen og finde ud af det! Jeg vil ikke afsløre for meget af denne skønne, skønne bog!

Kapitlerne er fantastisk korte! Jeg mener, det længste kapitel er 8 sider langt, og man følger skiftevis Jack og Libby. Jeg elsker at kapitlerne er så korte! Jeg er sådan en læser, der rigtig godt kan lide lige at tage et par kapitler inden sengetid, og når de nu er så dejlig korte, kan jeg sagtens nå to-tre kapitler! Det er skønt! Og jeg elsker at følge både den mandlige og kvindelige hovedperson og lære dem begge rigtigt at kende!

Det, at to personer kan forelske sig og finde kærligheden, når de 100 % sig selv, er bare helt fantastisk! På trods af deres forskellige udfordringer og problemer med at knytte sig til og stole 100 % på andre mennesker, skabes der alligevel en forbindelse mellem de to. Jeg ELSKER det!
Det gav mig troen på, at uanset hvilke ting, man går og kæmper med, uanset hvilke udfordringer man har, så er det ikke umuligt at kunne forelske sig – eller for en person at forelske sig i dig! En rigtig smuk historie!

De fleste af personerne i romanen er fantastiske! Der er nogle af dem, der er nogle tumper, og nogle jeg bryder mig mindre om end andre, men det er lige som at mennesker i virkeligheden – der kan man heller ikke med alle.
Af de personer jeg lagde mest mærke til ud over Jack og Libby, var Jacks lillebror Dusty. En skøn knægt, som bare kæmper for at være sig selv, selvom klassekammerater og andre på skolen gør det svært for ham. Jeg kunne med det samme lide ham, og han er bare SÅ sød! Ville godt have en lillebror som ham!

Libby har en virkelig skøn personlighed! Jeg elsker, at hun er så ligefrem og så selvsikker på trods af hendes størrelse! Hende kunne vi alle sammen lære noget af!
Hun bliver dog lige lovligt vred indimellem, synes jeg. Jeg er ikke vant til piger, der langer slag ud på den måde, som Libby gør. Men hun siger bare nogle guldkorn, som jeg er helt syg med! Hun får mig til at grine, og jeg kom til at holde helt enormt meget af hende igennem bogen! Elsker hendes syn på livet og den selvtillid og hendes selvværd, som jeg oplever udvikler sig og bliver stærkere og stærkere i løbet af bogen.
Hun er SÅ stærk en pige, og jeg kunne ikke andet end at se op til hende.

Og så er der jo Jack. Åh skønne, skønne Jack!
Selv om han kan være et røvhul er han bare så charmerende og så fantastisk, at det opvejer for den til tider dumme opførsel.  Der er også tidspunkter, hvor jeg faktisk godt kunne sætte mig ind i, hvorfor han opførte sig dumt, og jeg fik helt ondt af ham.
Men jeg kan bare ikke lade være med at synes, at Jack Masselin er fantastisk! Han ser Libby på en måde, som ingen andre gør, og det kan jeg ikke andet end at elske ham for!
Åh bare alle fyre var som Jack Masselin! Hvis bare alle fyre så kvinder, som Jack ser Libby, så ville det være SÅ vidunderligt! Det ville det i hvert fald være for mig! Og jeg tror ikke, man kan undgå, at folk kommer til at opføre sig dumt bare en gang imellem. Jack er uden tvivl min yndlingskarakter i denne roman.

Jeg synes bogen var lidt længe om at komme ordentligt i gang, men jeg var dejligt underholdt, indtil da. Dog synes jeg stadig der manglede et eller andet. Jeg manglede wow-effekten, jeg manglede min vigtige, ivrige spændingshjertebanken og det er også den eneste grund til, at jeg ikke kan give ”På kant med livet” 5 stjerner.

Hvis man er til en rigtig sød og fantastisk kærlighedshistorie med helt særlige karakterer, som man ikke kan undgå at knytte sig til, så skal man helt klart læse ”På kant med livet”!!!
Bogen kan klart anbefales! Det er ikke den sidste bog jeg læser af Jennifer Niven!

Bogen får 4 stjerner ud af 5.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *