14499020-273126569753323-4842919472731783168-n-1

Forfatter: Tracy Buchanan             Originaltitel:My Sister’s Secret                 Antal sider: 297

     Forlag: Flamingo                                Serie: Nej                                 Antal stjerner

               Bogen er et anmeldereksemplar fra forlaget Flamingo
               


Bagsidetekst:

Hvad nu hvis alt det, du har baseret dit liv på, viser sig at være en løgn?

Willows minder om sine forældre er fulde af sommer, sol, kærlighed og latter. Men en dag modtager Willow en mystisk invitation til en fotoudstilling, som afslører en hemmelighed, der har været dybt begravet, siden hendes forældres tragiske uheld mange år tidligere.
Willow er tvunget til at sætte spørgsmålstegn ved alt det hun troede hun vidste om Charity, sin afdøde mor og Hope, den moster som hun har boet hos, siden hun var barn.
Hvilken relation havde den enigmatiske fotograf til Willows forældre? Eftersom Hope ikke ønsker at fortælle hende, hvad hun ved, sætter Willow sig for, selv at finde svaret. Men hvem kan hun i virkeligheden stole på, når ingen har fortalt sandheden meget længe?

Denne bog har jeg været meget spændt på at læse! Jeg blev i første omgang draget af den smukke forside. Jeg elsker, at havet er kommet med – noget som betyder enormt meget for Willow men også for hendes mor og hendes moster, Hope. Derudover er bagsideteksten også enormt god! Jeg blev fanget, og kunne slet ikke vente med at læse den.

Og lad mig lige sige én ting: Wow!
Jeg var fuldstændig hooked allerede i prologen, hvilket er meget usædvanligt.
Normalt skal jeg lige et par kapitler ind, før en bog fanger min interesse, men denne her formår at gøre det fra side 1!

Tracy Buchanan mestrer simpelthen sproget så fantastisk! Det er flydende, letlæseligt og helt enormt smukt! Brugen af symbolik kommer let og naturligt fra hende, og det passer perfekt ind i det, hun beskriver. Buchanan formår, blandt andet med den smukke symbolik, at beskrive omgivelserne, personerne og deres følelser på en sådan måde, at man ikke kan undgå at føle, at man er til stede. Man kan se det smukke hav gennem Willow og Charitys øjne og mærke træerne under deres fingre. Willows sorg over hendes forældres uheld bliver beskrevet, så man selv ikke kan undgå at få ondt. Man bliver draget med helt ind i Willows og Charitys verden, og jeg ELSKER, når en roman kan give mig denne fornemmelse!
Det er en meget følelsesladet roman, og hvis man som mig har let til tårer, når man læser, kan jeg garanterer, at de også vil falde her! Længe siden jeg har læst en bog, der er så smuk, god og trist samtidig!

Den måde historien er bygget op er helt fantastisk!  I kapitlerne følger man skiftevis Willow i nutiden og hendes mor Charity fra et par år inden, Willow bliver født. Dermed får man et helt specielt indblik i Charitys historie og hende og familiens hemmeligheder – hemmeligheder, som Willow brænder efter at få at vide, men som hendes moster ikke kan eller vil give hende. Willows kapitler er skrevet i nutid, hvor Charitys kapitler bliver skrevet i datid. Dette giver en helt unik fornemmelse af, at man befinder sig skiftevis i både nutid og fortid. Det faldt jeg fuldstændig pladask for! På grund af denne detalje får man et utroligt stærkt indtryk af, at fortiden er noget, der virkelig betyder noget! Og da fortiden betyder meget for både Willow og Charity giver dette et kæmpe plus hos mig.
Detaljen virker måske ikke som det store, men den skaber virkelig noget helt specielt, når man læser bogen!

Det er en roman, der indeholder store overrasker. Jeg var nået halvvejs og mente, at jeg havde regnet den ud og havde derfor en forventning om, hvad der ville komme til at ske, og hvad den ville slutte med. Men på et tidspunkt blev jeg faktisk så overrasket, at jeg kom til at smække bogen sammen og udbrød ”Whaaaaaat! ”.
Bogen endte slet ikke som jeg havde forventet, og personer og handlinger, som jeg troede jeg havde regnet ud, havde jeg slet ikke regnet ud.
Bogen gik i en helt anden retning, end det jeg havde forestillet mig, og jeg elsker det! Synes det er skønt at få bevist, at der stadigvæk er forfattere, der formår at overraske på den gode måde!

Personerne i bogen er skildret rigtig godt, og man sidder med en god fornemmelse af, at man kommer til at kende de personer, der er vigtige.  Der er heller ikke for mange personer at holde styr på, hvilket er rigtig dejligt. Personligt er jeg rigtig glad for Willow og Charity, som også er dem, man får fortalt historien fra. Jeg sad med en følelse af, at jeg kendte Willow og Charity rigtig godt, og jeg sad og håbede, smilede, grinede og græd sammen med dem. Det var en sand fornøjelse at lære de forskellige personer at kende, og Buchanan sørger for, at interessen bliver holdt fanget ved hvert enkel person hele vejen igennem.

Åh, jeg har så meget at sige om den her bog, og vil samtidig ikke sige for meget af frygt for at afsløre det hele! Så jeg tror jeg vil stoppe her.
Men det er helt sikkert en bog, jeg varmt vil anbefale. Enormt, enormt smuk og følelsesladet bog!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *