maaske-en-dag

Forfatter: Colleen Hoover             OriginaltitelMaybe Someday              Antal sider: 472

     Forlag: LOVEBOOKS                               Serie: Nej                                 Antal stjerner       


       Bagsidetekst:

Da den musikstuderende Sydney flytter ind på et værelse hos den flotte guitarist Ridge, er det sidste, hun forventer, at blive forelsket. Hun er stadig mærket efter bruddet med sin eks, og desuden har Ridge allerede en kæreste.

Sydney og Ridge bliver dog hurtigt venner, og snart begynder de at skrive sange sammen. Ridge komponerer musikken, Sydney skriver teksterne, og det varer ikke længe, før de må kæmpe for at holde de spirende følelser tilbage, som vokser i dem imod alle odds …

Måske en dag af Colleen Hoover, er en bog, som jeg virkelig har set frem til skulle blive oversat til dansk! Jeg havde ikke læst noget af Colleen Hoover før, men jeg kunne se, at hendes bøger, også Måske en dag, havde fået enormt flotte anmeldelser. Så jeg var enormt spændt på at læse den her bog og havde faktisk også en del forventninger til den.

Jeg blev i den grad ikke skuffet! Måske en dag levede fuldt ud op til mine forventninger og til de flotte anmeldelser, den har fået!
Jeg var opslugt af den fra start til slut og kunne ikke lægge den fra mig, da først jeg var gået i gang.  Jeg læste den 2 gange på 5 dage, og det er uden tvivl en bog, der vil kunne læses flere gange!

Kærlighedsromanerne kan godt komme til at minde meget om hinanden, men Colleen Hoover formår alligevel at få sine romaner til at skille sig ud blandt andet med hendes helt fantastiske og unikke karakterer. Karaktererne fremstår enormt virkelighedstro, og jeg synes de agerer passende i forhold til deres alder.

Jeg ELSKER Sydney og Ridge! De har bare noget sammen, som man fornemmer lige fra de begynder at sms’e sammen, og det er helt fantastisk at kunne følge deres rejse! Deres hudløse ærlighed og ligefremhed over for hinanden er bare en af de ting, jeg elsker ved bogen, og det skaber en masse humor.  Det er enormt svært at blive vred på eller skuffet over Sydney og Ridge, selvom man i nogle situationer nok burde blive det. Men jeg blev simpelthen så fanget af deres historie og knyttede mig sig så meget følelsesmæssigt til dem, at jeg ikke kan gøre andet end at føle med dem og heppe som en gal på dem, selvom man i nogle situationer nok burde gøre det modsatte. Jeg begyndte endda at bortforklare nogle af deres handlinger/reaktioner, fordi jeg kom til at holde så meget af dem, at jeg accepterede det, de gjorde.
At man kan knytte sig så meget til en eller flere personer i en bog, at man skubber nogle af sine værdier til side, fordi man bare så gerne vil have, at det kommer til at gå en bestemt vej for dem – det er noget af det, jeg elsker ved en bog, og Colleen Hoover formår det til fulde! At hun kan dette, gør hende til en fantastisk forfatter efter min mening.

Jeg elsker egentlig alle karaktererne i romanen. Man lærer dem alle rigtig godt at kende (nogle mere and andre selvfølgelig), og der er ikke så mange, at man ikke kan holde styr på dem. De er en lille, tæt gruppe, og den fornemmelse får man også, når man læser.

Bogens historie er bygget op, så man skiftevis følger Sydney og Ridge, hvilket fungerer helt perfekt. Overgangene er rigtig gode fra kapitel til kapitel, og man kan tydeligt mærke, når der er et skift fra Sydney til Ridge og omvendt. Jeg kan rigtig godt lide, at man følger dem begge to. Man får knyttet sig rigtig meget til dem begge to, og fordi man kender dem begge, kan man i et kapitel fra Sydneys synspunkt sagtens sætte sig ind i bestemte reaktioner og udtalelser fra Ridge. Det er virkelig rart, at kunne sætte sig ind i begges tankegang, også selvom det ikke lige er den person, man følger.

Colleen Hoover kan noget med sprog! Sproget i Måske en dag er helt fantastisk. Det er nemt og flydende – man læser bare derudaf, når man først er gået i gang.  Der er mange steder i bogen, hvor der er sætninger, der er så fyldt med følelser, og som bare er så perfekt skrevet, at jeg var nødt til at læse dem mere end en gang.
Bogen indeholder rigtig mange sms’er og chatbeskeder, hvilket jeg var lidt spændt på, da jeg har oplevet bøger, hvor det ikke rigtig fungerede. I Måske en dag fungerer det rigtig godt. Det er sat op, så man ikke er i tvivl om, at det er sms’er og chatbeskeder og her er sproget også super. Der er ikke slang eller forkortelser, men da disse beskeder er Sydney og Ridges primære måde at kommunikere på, har jeg ikke noget imod det. Faktisk er jeg rigtig glad for det, da forkortelser og slang i beskeder er noget, der godt kan irritere mig.

Noget af det jeg virkelig elsker ved bogen, er sangteksterne. De er så smukke alle sammen, og jeg elsker at opleve Sydney og Ridge arbejde på dem sammen. En ekstra bonus er, at der er skrevet et soundtrack til bogen. Så man kan høre de sange, som Sydney og Ridge sammen sidder og skriver og komponerer. Det er en fantastisk oplevelse, og følelserne kommer op på et helt nyt plan på den her måde! Sangene får en helt anden betydning, når man kan følge med i deres udvikling og kender følelserne bag dem, og jeg er for første gang blevet rørt til tåre af at høre en sang.

Sangene er indspillet af Griffin Peterson og kan findes både på Youtube og Spotify.

Måske en dag er en fantastisk bog, som jeg virkelig kan anbefale, hvis man er glad for denne genre. Denne bog er den mest fantastiske, fascinerende og mest rørende kærlighedsroman, jeg nogensinde har læst!
Colleen Hoover er en fantastisk forfatter, og jeg kan ikke vente med at komme i gang med den næste bog af hende!

Måske en dag får 5 kæmpestore stjerner ud af 5, og den fortjener det til fulde!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *